2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Visszakaptuk a Széll Kálmán teret

Közel másfél év átépítés és a munkálatok okozta kellemetlenségek után mostantól a modern és megszépült Széll Kálmán téren közlekedhetünk. Buda legforgalmasabb csomópontját akadálymentes és zöld közösségi térnek újították meg, kiemelten figyelembe véve a közösségi közlekedés szempontjait. A korábbi csupasz betonfelületek helyett 182 elültetett fa és több mint 700 négyzetméternyi cserje, virág, fű teszi zöldebbé a teret. Korábbi önmagára mindössze a jellegzetes, még „moszkvás”, legyező alakú metróépület emlékeztet. A munkálatok nettó 5,3 milliárd forintba kerültek. Most csak megmutatjuk, milyen lett, később arról is beszámolunk, hogyan vált be.

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

A budai fonódó villamoshálózat megállója

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mozgólépcső köti össze a teret a Várfok utcával

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.