2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Visszakaptuk a Széll Kálmán teret

Közel másfél év átépítés és a munkálatok okozta kellemetlenségek után mostantól a modern és megszépült Széll Kálmán téren közlekedhetünk. Buda legforgalmasabb csomópontját akadálymentes és zöld közösségi térnek újították meg, kiemelten figyelembe véve a közösségi közlekedés szempontjait. A korábbi csupasz betonfelületek helyett 182 elültetett fa és több mint 700 négyzetméternyi cserje, virág, fű teszi zöldebbé a teret. Korábbi önmagára mindössze a jellegzetes, még „moszkvás”, legyező alakú metróépület emlékeztet. A munkálatok nettó 5,3 milliárd forintba kerültek. Most csak megmutatjuk, milyen lett, később arról is beszámolunk, hogyan vált be.

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

A budai fonódó villamoshálózat megállója

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mozgólépcső köti össze a teret a Várfok utcával

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.