EUR: 323,01 Ft
CHF: 279,75 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Visszakaptuk a Széll Kálmán teret

Közel másfél év átépítés és a munkálatok okozta kellemetlenségek után mostantól a modern és megszépült Széll Kálmán téren közlekedhetünk. Buda legforgalmasabb csomópontját akadálymentes és zöld közösségi térnek újították meg, kiemelten figyelembe véve a közösségi közlekedés szempontjait. A korábbi csupasz betonfelületek helyett 182 elültetett fa és több mint 700 négyzetméternyi cserje, virág, fű teszi zöldebbé a teret. Korábbi önmagára mindössze a jellegzetes, még „moszkvás”, legyező alakú metróépület emlékeztet. A munkálatok nettó 5,3 milliárd forintba kerültek. Most csak megmutatjuk, milyen lett, később arról is beszámolunk, hogyan vált be.

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

A budai fonódó villamoshálózat megállója

Kész a megújult Széll Kálmán tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mozgólépcső köti össze a teret a Várfok utcával

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.