EUR: 307,71 Ft
CHF: 286,80 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Sport

A budapesti olimpia pozitív visszajelzést kapott a NOB-tól!

Budapest, 2015. december 7.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Schmitt Pál, a a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Tarlós István főpolgármester, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kovács Ágnes, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat sportolói bizottságának elnöke, Fürjes Balázs, a pályázat kormányzati felelőse, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Kárpáti György, a pályázat sportolói bizottságának tiszteletbeli elnöke pályázatról szóló együttműködési megállapodásának aláírása után a Városházán 2015. december 7-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott magyar pályázat pozitív visszajelzést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB).

A NOB csütörtök este tette közzé első értékelését azok után, hogy a négy kandidáló városról, Budapestről, Rómáról, Párizsról és Los Angelesről meghallgatta az értékelő bizottság jelentését. Az érintettek a részletes, egyenkénti visszajelzést a jövő hét folyamán kapják meg a NOB-tól.

Amint Mark Adams, a NOB szóvivője jelezte: egyik kandidáló esetében sem tapasztaltak jelentős hiányosságot.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közleményében jelzi: a magyar szervezők korábban, nem hivatalos nyilatkozatokból már értesülhettek a budapesti pályázattal kapcsolatos pozitív visszajelzésekről, azonban a NOB mostani hivatalos bejelentése alapján a magyar főváros valóban eséllyel folytatja a versengést a 2024-es rendezéséért.

Fürjes Balázs a budapesti pályázat vezetője hangsúlyozta: a NOB egyértelműen kijelentette, hogy Budapest kitűnően alkalmas az olimpiára.

“Ez Budapest és Magyarország sikere, az ország közös teljesítménye. Az első fordulón vagyunk túl, még sok munka van hátra. Ma a világon több milliárdan értesülnek a hírekből, hogy Budapest egyenrangú vetélytársa Párizsnak, Rómának és Los Angelesnek” – fogalmazott Fürjes.

Hozzátette: a budapesti olimpia országszerte sok ezer munkahelyet teremtene, sokkal több turista jönne Magyarországra az olimpia alatt és után is, és több külföldi befektetés, több pénz jönne az országba.

“Az olimpia gyorsító pálya Magyarországnak. Keményen kell dolgoznunk és még az is lehet, hogy eljön a mi időnk” – mondta a kormánybiztos.

A következő mérföldkő októberben lesz, ekkor kell benyújtani a kandidáló városoknak a pályázati dokumentáció második anyagát.

A 2024-es nyári játékok helyszínéről jövő év szeptemberében, Limában dönt a NOB.

Kapcsolódó Cikkek