EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,20 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld III.kerület

A Főkert rendezi a Római-partot

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy a Főkertet bízza meg a római-parti partrendezés tervezésével. A csillaghegyi öblözet dunai partszakaszán (az Aranyhegyi- és a Barát-patak között) megtervezik a majdani rekreációs területet. A cél „a partszakasz tájhasználatának fejlesztése, kiépítése, használható és élhető környezet kialakítása”.

A tervezés során – amelyre 80 millió forintot biztosított a közgyűlés – koncepcióterv, látványtervek, engedélyezési tervdokumentáció és kiviteli tervek készülnek. A csillaghegyi öb­lö­zet árvízvédelmét összesen 12,7 milliárd forintból valósítják meg 2019-ig. A munkák során ki kell váltani a Római-parton több mint három kilométeren húzódó, 1200 millimé­te­res – még 1976-ban épült – vízvezetéket is, amely Budapest vízellátásának közel negyedét biztosítja.

római3

2019-ig kell megépülnie az árvízvédelmi rendszernek

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.