2018. április 25., szerda
Márk

Belföld III.kerület

A Főkert rendezi a Római-partot

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy a Főkertet bízza meg a római-parti partrendezés tervezésével. A csillaghegyi öblözet dunai partszakaszán (az Aranyhegyi- és a Barát-patak között) megtervezik a majdani rekreációs területet. A cél „a partszakasz tájhasználatának fejlesztése, kiépítése, használható és élhető környezet kialakítása”.

A tervezés során – amelyre 80 millió forintot biztosított a közgyűlés – koncepcióterv, látványtervek, engedélyezési tervdokumentáció és kiviteli tervek készülnek. A csillaghegyi öb­lö­zet árvízvédelmét összesen 12,7 milliárd forintból valósítják meg 2019-ig. A munkák során ki kell váltani a Római-parton több mint három kilométeren húzódó, 1200 millimé­te­res – még 1976-ban épült – vízvezetéket is, amely Budapest vízellátásának közel negyedét biztosítja.

római3

2019-ig kell megépülnie az árvízvédelmi rendszernek

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.