EUR: 310,08 Ft
CHF: 289,31 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Belföld III.kerület

A Főkert rendezi a Római-partot

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy a Főkertet bízza meg a római-parti partrendezés tervezésével. A csillaghegyi öblözet dunai partszakaszán (az Aranyhegyi- és a Barát-patak között) megtervezik a majdani rekreációs területet. A cél „a partszakasz tájhasználatának fejlesztése, kiépítése, használható és élhető környezet kialakítása”.

A tervezés során – amelyre 80 millió forintot biztosított a közgyűlés – koncepcióterv, látványtervek, engedélyezési tervdokumentáció és kiviteli tervek készülnek. A csillaghegyi öb­lö­zet árvízvédelmét összesen 12,7 milliárd forintból valósítják meg 2019-ig. A munkák során ki kell váltani a Római-parton több mint három kilométeren húzódó, 1200 millimé­te­res – még 1976-ban épült – vízvezetéket is, amely Budapest vízellátásának közel negyedét biztosítja.

római3

2019-ig kell megépülnie az árvízvédelmi rendszernek

Kapcsolódó Cikkek

 • 23 millióra büntették az Orangewayst

  23 millióra büntették az Orangewayst

  Több mint 23 millió forintos bírságot szabott ki az elmúlt két évben a hatóság az OrangeWays márkanév alatt szolgáltatást nyújtó társaságokra.

 • Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Közép-Kelet-Európában elsőként a MOL vezeti be töltőállomásainál az úgynevezett „drive-through” szolgáltatást, vagyis a közeljövőben egyre több MOL-kúton áthajtva lehet majd kávét, szendvicset, üdítőt vásárolni.

 • Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Kibújt a szög a zsákból: a Ripost úgy tudja, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám politikai karrierjének megindításáról, vagyis a Jobbik országos listájára kerüléséről tárgyalt pénteken, zárt ülésen a párt elnöksége.