2018. március 21., szerda
Benedek

Sport

A Himalájába indulnak a magyar hegymászók

Két nyolcezer méter feletti hegycsúcs meghódítására készülnek magyar hegymászók. Suhajda Szilárd június 14-én indul a világ második legmagasabb hegycsúcsa, a Pakisztán és Kína határán emelkedő K2 (8611  méter) meghódítására. Varga Csaba pedig a világ kilencedik legmagasabb hegyére, a 8125 méteres Nanga Parbatra akar felmászni – közölte az MTI-vel a Duna televíziós csatorna Hazajáró című műsorát gyártó cég, a két mászó segítője.

Budapest, 2015. június 17. Varga Csaba (b) és Suhajda Szilárd hegymászók a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2015. június 17-én. A két hegymászó a világ második legmagasabb hegycsúcsa, a Karakorumban található 8611 méter magas K2 oxigénpalack nélküli meghódítására készül. A Pakisztán területén található K2-re magyar mászó még nem jutott fel. MTI Fotó: Kovács Tamás

Varga Csaba és Suhajda Szilárd hegymászók hamarosan visszatérnek a Himalájába

Suhajda Szilárd oxigénpalack nélkül indul a K2-re, amelynek csúcsára még nem jutott fel magyar hegymászó. Ezt a hegyet technikailag nehezebb és veszélyesebb megmászni, mint a Mount Everestet. A Nanga Parbat tetején már járt honfitársunk, mégpedig a néhai Erőss Zsolt, aki 1999-ben jutott fel a csúcsra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Leekens templomba viszi a válogatottat

  Leekens templomba viszi a válogatottat

  Két barátságos meccs előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. Pénteken a kazahok, jövő kedden pedig a skótok ellen lép pályára Georges Leekens csapata.

 • Neymar: Legyen tánc!

  Neymar: Legyen tánc!

  Tudjuk, hogy Neymar épp Brazíliában lábadozik műtétje után, de a brazil klasszis még fél lábon is képes elmenni egy jó buliba, ha a helyzet úgy hozza.

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.