2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

A jobbikos Kovács Béla üzletelt a kémkedés miatt letartóztatott politikussal

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője bizalmas kapcsolatban volt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival – olvasható a Pesti Srácok című portálon pénteken közzétett cikkben.

“A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – A PS-en a +kágébéla+ dokumentumok!” – című cikk Molnár Balázs, volt európai parlamenti szerződéses tisztviselőnek a magyar Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tett tanúvallomására hivatkozik.


A Pesti Srácok birtokába került vallomás szerint a szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla a Jobbik oroszországi közéleti bevezetéséről szóló megállapodás-tervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel.

A tanúvallomás szerint Kovács Béla parlamenti munkájára jellemző volt, hogy minden egyes kérdésben, amelyben az oroszok szóba kerültek, mindig az ő érdekeiket képviselte, a “magyar ügyeket alig-alig”.

A Pesti Srácok szerint a KNYF már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen Kovács Béla és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselők feltételezett visszaélései kapcsán. Továbbá Kovács Béla “szexuális zaklatásos” ügyei is előkerültek.

Molnár Balázs ebben a másik ügyben tanúként arról beszélt: Kovács Béla két asszisztense szexuális zaklatásra panaszkodott.

“Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből” – mondta az ügyészeknek Molnár Balázs, aki szerint “győzött az érdekeltség” és “ezért döntöttek így”.

Kovács Béla ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte Molnár Balázsnak, hogy “mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót” – írja a Pesti Srácok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.