EUR: 324,59 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Belföld

A jobbikos Kovács Béla üzletelt a kémkedés miatt letartóztatott politikussal

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője bizalmas kapcsolatban volt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival – olvasható a Pesti Srácok című portálon pénteken közzétett cikkben.

“A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – A PS-en a +kágébéla+ dokumentumok!” – című cikk Molnár Balázs, volt európai parlamenti szerződéses tisztviselőnek a magyar Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tett tanúvallomására hivatkozik.


A Pesti Srácok birtokába került vallomás szerint a szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla a Jobbik oroszországi közéleti bevezetéséről szóló megállapodás-tervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel.

A tanúvallomás szerint Kovács Béla parlamenti munkájára jellemző volt, hogy minden egyes kérdésben, amelyben az oroszok szóba kerültek, mindig az ő érdekeiket képviselte, a “magyar ügyeket alig-alig”.

A Pesti Srácok szerint a KNYF már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen Kovács Béla és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselők feltételezett visszaélései kapcsán. Továbbá Kovács Béla “szexuális zaklatásos” ügyei is előkerültek.

Molnár Balázs ebben a másik ügyben tanúként arról beszélt: Kovács Béla két asszisztense szexuális zaklatásra panaszkodott.

“Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből” – mondta az ügyészeknek Molnár Balázs, aki szerint “győzött az érdekeltség” és “ezért döntöttek így”.

Kovács Béla ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte Molnár Balázsnak, hogy “mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót” – írja a Pesti Srácok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Újjáéleszti a Vona Gábor vezette Jobbik által negligált nemzeti radikalizmust a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalom, amelynek hétvégi zászlóbontó nagygyűlésén nem csak arról döntöttek árpádsávos, gárdamellényes díszletek között, hogy pártként folytatják, hanem arról is, hogy Dúró Dóra az országgyűlésben őket képviseli, mert a Jobbikból kiebrudalt képviselőnő megtartja mandátumát.

 • Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Szombat délelőtt a kisvaszari temetőben a pécsi püspök celebrálásával helyezték örök nyugalomra azt a családot, amelynek autójára Dombóváron két hete rádőlt egy negyvenméteres fa a tomboló viharban.

 • Orbán vitára számít Brüsszelben

  Orbán vitára számít Brüsszelben

  Minden eszköz, amely az ország megvédéséhez szükséges migrációügyben, a kormány és a parlament rendelkezésére áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.