EUR: 323,67 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Sport

A magyarok szerint Németország nyer, de Dzsudzsákék is jól szerepelnek

A hazai szurkolók sokat várnak a magyar válogatottól, de úgy gondolják, hogy Németország nyeri a foci Európa-bajnokságot legalábbis ez derült ki a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felméréséből. Tízből öt megkérdezett szerint bejutunk a legjobb tizenhat közé és legalább három gólt szerzünk az Eb-n.

Eb-lázban ég az ország! A Szerencsejáték Zrt. nemrég online kutatást végzett a 18 év feletti magyar  lakosság körében a hazai szurkolók  futball  Európa-bajnoksággal   kapcsolatos  várakozásairól.  A   felmérésben mintegy 11 ezer magyar felnőtt vett részt. A megkérdezettek szinte tökéletesen egyenlő arányban adták arra voksukat,  hogy kiesünk, és arra, hogy a magyar csapat továbbjut a legjobb 16  közé. Az utóbbiban reménykedők  közül a válaszadók 6,5 százaléka  szerint akár még a negyeddöntőig  is menetelhetünk. A nők valamivel bizakodóbbak a válogatott sikeres szereplésével kapcsolatban,  a férfiak csupán 5 százalékával  szemben több mint 8 százalékuk  vallja, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között.

Csupán a válaszadók egyötöde gondolta úgy, hogy egyetlen győzelmet sem aratunk Franciaországban. Ugyanakkor a megkérdezett szurkolók  csaknem negyven százaléka volt  biztos abban, hogy kétszer vagy  annál többször is diadalmaskodhatunk. Szinte minden válaszadó  számít arra, hogy gólt szerzünk:  a magyar szurkolók 55 százaléka  gondolja úgy, hogy összesen háromszor vagy annál többször, 43  százalék szerint pedig háromnál  kevesebbszer leszünk eredményesek. Csupán kevesebb mint 2 százalék szerint fejezzük be rúgott  gól nélkül a kontinensviadalt. A  férfiak a rúgott gólok számában  jóval bizakodóbbak a nőknél: míg  57 százalékuk szerint legalább három vagy annál több gólt szerez a  nemzeti tizenegy, a nők kevesebb


Kapcsolódó Cikkek