EUR: 310,40 Ft
CHF: 288,79 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

A televíziós médiát akarja elpusztítani az Iszlám Állam

Kunar, 2015. augusztus 1.
2015. augusztus 1-jén közreadott kép Gul Daliról, az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet körzeti vezetőjéről (j) társaival és családtagjaival a kelet-afganisztáni Kunar tartományban július 30-án. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

A műholdas televízióik elpusztítására szólította fel a muzulmánokat az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egy új videófelvételében, hogy gátat vessenek “a hitüknek ártó ellenséges médiának” – jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

A Telegram nevű üzenetküldő szolgáltatáson közzétett felvételen az IÁ annak a meggyőződésének ad hangot, hogy az iszlám vallás ellenségei médiaháborút folytatnak a dzsihadista szervezet ellen, ami ugyanolyan veszélyes, mint az ellenük folyó katonai hadműveletek.

A műholdas televíziók szétverését azzal indokolták, hogy megakadályozzák az ellenséges csatornákat a muzulmánok hitének elpusztításában és erkölcsének szennyezésében.

A szaúdi tulajdonú vallási csatornákat, az al-Dzsazírát, a szíriai ellenzéki Orient TV-t, és az egyiptomi an-Nasz vallási csatornát külön kiemelő felvételt a szervezet de facto szíriai fellegvárában, Rakkában készítették a szélsőségesek.

A felvételen nem közölték, hogy kötelezik-e a fennhatóságuk alatt élőket a műholdas televízióik elpusztítására.

A videónak azzal van vége, hogy emberek műholdas antennákat taposnak szét.

Az Iszlám Állam kalifátust hirdetett ki az uralma alá került iraki és szíriai területeken, az utóbbi időben azonban jelentős területektől esett el. Jelenleg a Rakkától északra lévő területeik, valamint a kezükön lévő iraki Fallúdzsa városa ellen folynak nagyszabású hadműveletek.

Kapcsolódó Cikkek