EUR: 310,20 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

A vasúti jelzőrendszer okozta a belgiumi vonatbalesetet

Hermalle-sous-Huy, 2016. június 6.
A vonatbaleset helyszíne a belgiumi Hermalle-sous-Huy településen, ahol tehervonatba rohant egy személyvonat 2016. június 5-én éjjel. A  balesetnek három halálos áldozata és legkevesebb 30 sérültje van. A felvétel 2016. június 6-án készült.  (MTI/AP/Virginia Mayo)

A belga vasúttársaság elismerte, hogy a vasúti jelzőberendezés hibája okozta a vasárnap éjjeli vonatbalesetet – hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő délelőtt.

Feltételezések szerint villámcsapás miatt nem működhetett megfelelően a berendezés, de ezt nem erősítette meg a vasúttársaság – tette hozzá a csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója.

A helyreállítás akár napokig is eltarthat, a vasúti rendőrség mellett az ügyészség és a biztosítótársaság is bekapcsolódik a nyomozásba – közölte a tudósító.

Vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele egy tehervonatba egy személyvonat a vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse településnél. Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott. A balesetnek három halálos áldozata van, kilenc embert különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba vittek, további 27 embert könnyebb sérülésekkel kezelnek.

Kapcsolódó Cikkek