EUR: 308,07 Ft
CHF: 267,64 Ft
2017. október 15., vasárnap
Teréz

Tech

Átszövik életünket az okoskütyük

Ismerős érzés, amikor az üzenetünket folyamatosan felülbírálja az okostelefon? Így lesz a „szabin vagyok”-ból „szobán vagyok” , de a „vázas bringa” helyett „vázás bringát” írhatunk, ha nem figyelünk a beépített automatizmusra. Ennek ellenére az okos eszközök vitathatatlanul megkönnyítik az életünket, de nem árt résen lenni, nehogy a fejünkre nőjenek a gépek.

Digital composite of finger pointing to app icons menu, Image: 187834645, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

profimedia

A hűtő tudja, hogy mit kell venni

A digitális hűtő magától rendel utánpótlást, ha elfogyott a tej vagy a tojás, és egy alkalmazáson keresztül akár még chatelhetünk is vele. Megkérdezhetjük, hogy hazafelé vegyünk-e vajat és belekukkanthatunk anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját. Egy digitális kamera ugyanis automatikusan minden egyes ajtónyitás után lefotózza a polcokat és megmutatja az utolsó mentett képet. A szoftver figyelemmel követi az ételek frissességét és azonnal jelzi, ha egy termék szavatossága lejárt. A család egészségére is ügyel: összeállítja és elküldi telefonunkra a heti étrendet a testsúly, a nem, a magasság és a BMI index alapján.

agyhullampant_2Agyhullámra jön a zene

Cirka 50 ezer forintért rendelhető meg az internetről az a fejpánt, amely az agyhullámokból érzékeli viselője hangulatát, és azonnal le is játssza az ennek megfelelő zenét. Szerintünk sok értelme nincs, de jópofa ötlet, hogy beindul a rock, ha bulira vagyunk hangolva, és bekapcsol a meditációs zene, amikor a stressz éppen a „tetőfokára hág”.

okosvibratorUdvarol is, nem csak rezeg

Az iPhone-nal és az androidos telefonokkal is kompatibilis vibrátor a reklámszöveg szerint nem csupán egy szilikonba csomagolt elektromos motor, hanem lélekápoló és fantáziaserkentő is. Az apró segédeszközt akár bugyiba rejtve is lehet viselni, de fontos, hogy használatához a beépített akkumulátort fel kell tölteni, hogy távolról is vezérelhető legyen. Az applikációhoz különböző  fantáziacsomagok tartoznak, hangoskönyvvel, zenével. A virtuális előjáték során a vibrátor először simogató rezgéssel kényeztet, de ha a történet beindul, az ügyes kis játékszer is rákapcsol.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar találmány forgathatja fel az okosórapiacot

  Magyar találmány forgathatja fel az okosórapiacot

  Egy felmérés szerint annak a valószínűsége, hogy egy magyar nő vagy férfi 65. életévének betöltése előtt szív- és érrendszeri betegség miatt meghal, lényegesen magasabb, mint az unió régi tagországában élőknél.

 • Csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

  Csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

  A csaló vírusirtó emeltdíjas alkalmazások már egyre több előfizetőt érintenek, a hatóság három esetben elrendelte az emeltdíjas telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat – mondta Karl Károly, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.

 • A Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek

  A Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek

  Az adóelkerülésről és a Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek, akik luxemburgi ülésükön egyetértenek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel kedden.