EUR: 305,35 Ft
CHF: 275,14 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Az index.hu nem számol be tulajdonosának botrányairól

A 888.hu arról az érdekességről számol be, hogy az index függetlenítette magát olvasóitól. Magyarország legfüggetlenebb online hírportálja elfelejtette, hogy tulajdonosa – Spéder Zoltán FHB-elnök, a takarékszövetkezeti-postaintegráció guruja – körül izzik a levegő.

Az elmúlt hetekben rendre újabb információk derültek ki Spéder Zoltán FHB-elnökről, az offshore cégektől a  botrányos közgyűlésig sok minden. A botrányokkal kapcsolatban lassan már minden érintett szereplő megszólalt a Bankszövetségtől kezdve Demján Sándorig, a régi takarékszövetkezeti világ vezetőjéig.

A 888.hu szerint látszik, hogy valami nincsen rendben a Spéder birodalomban, ez látszik az FHB könyveiből, és a Budapesti Ingatlanfejlesztő Zrt-nél történt botrányos közgyűlésből: előbbinél gigantikus veszteségeket finanszíroznak ismeretlenek és az állam évenkénti tőkeemelésekkel, utóbbinál pedig úgy sikerült kijátszani Schmidt Mária lányát az igazgatóság éléről, hogy Ungár Anna hevesen tiltakozott az ingatlanvagyon dobraverése ellen. A portál szerint ez azonban csak az előjáték volt a Spéder-sztorihoz, a lényeg csak ezután jött: előbb a Mandiner szellőztette meg, hogy Spéder birtokon belül került egy jól jövedelmező Posta-cégben, majd Demján azzal vádolta meg Spédert, hogy parazita módjára szívja ki a forrásokat a takarékokból az FHB felé. Majd pedig Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke versenytorzító lépéseket hányt az FHB elnökének szemére.

A 888.hu ezért megvizsgálta az index.hu portált – mely szerintük magát nagyon függetlennek, tárgyilagosnak és objektívnek állítja be – beszámol-e tulajdonosának ügyeiről és botrányairól.

Az eredmény meglepő módon a következő lett: egy árva szóval sem említi a portál a Spéder Zoltánnak kapcsolatos botrányos ügyeket.

További részletek a 888.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.