EUR: 309,04 Ft
CHF: 288,42 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Belföld

Az index.hu nem számol be tulajdonosának botrányairól

A 888.hu arról az érdekességről számol be, hogy az index függetlenítette magát olvasóitól. Magyarország legfüggetlenebb online hírportálja elfelejtette, hogy tulajdonosa – Spéder Zoltán FHB-elnök, a takarékszövetkezeti-postaintegráció guruja – körül izzik a levegő.

Az elmúlt hetekben rendre újabb információk derültek ki Spéder Zoltán FHB-elnökről, az offshore cégektől a  botrányos közgyűlésig sok minden. A botrányokkal kapcsolatban lassan már minden érintett szereplő megszólalt a Bankszövetségtől kezdve Demján Sándorig, a régi takarékszövetkezeti világ vezetőjéig.

A 888.hu szerint látszik, hogy valami nincsen rendben a Spéder birodalomban, ez látszik az FHB könyveiből, és a Budapesti Ingatlanfejlesztő Zrt-nél történt botrányos közgyűlésből: előbbinél gigantikus veszteségeket finanszíroznak ismeretlenek és az állam évenkénti tőkeemelésekkel, utóbbinál pedig úgy sikerült kijátszani Schmidt Mária lányát az igazgatóság éléről, hogy Ungár Anna hevesen tiltakozott az ingatlanvagyon dobraverése ellen. A portál szerint ez azonban csak az előjáték volt a Spéder-sztorihoz, a lényeg csak ezután jött: előbb a Mandiner szellőztette meg, hogy Spéder birtokon belül került egy jól jövedelmező Posta-cégben, majd Demján azzal vádolta meg Spédert, hogy parazita módjára szívja ki a forrásokat a takarékokból az FHB felé. Majd pedig Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke versenytorzító lépéseket hányt az FHB elnökének szemére.

A 888.hu ezért megvizsgálta az index.hu portált – mely szerintük magát nagyon függetlennek, tárgyilagosnak és objektívnek állítja be – beszámol-e tulajdonosának ügyeiről és botrányairól.

Az eredmény meglepő módon a következő lett: egy árva szóval sem említi a portál a Spéder Zoltánnak kapcsolatos botrányos ügyeket.

További részletek a 888.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

  • Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Hiány van hazai szaporítású ökovetőmagból, ezért a vetőmag-szaporítóknak érdemes regisztrálniuk termékeiket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisában – hívta fel a figyelmet a hivatal csütörtöki közleményében.

  • Már 43 hónapja folyamatosan bővül a kiskereskedelem

    Már 43 hónapja folyamatosan bővül a kiskereskedelem

    Már 43 hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom, az átlagot meghaladó januári forgalomnövekedés annak köszönhető, hogy a februárban érkező magasabb bérek miatt, nőtt a bizalom és bátrabban mertek költeni az emberek.