2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

Az index.hu nem számol be tulajdonosának botrányairól

A 888.hu arról az érdekességről számol be, hogy az index függetlenítette magát olvasóitól. Magyarország legfüggetlenebb online hírportálja elfelejtette, hogy tulajdonosa – Spéder Zoltán FHB-elnök, a takarékszövetkezeti-postaintegráció guruja – körül izzik a levegő.

Az elmúlt hetekben rendre újabb információk derültek ki Spéder Zoltán FHB-elnökről, az offshore cégektől a  botrányos közgyűlésig sok minden. A botrányokkal kapcsolatban lassan már minden érintett szereplő megszólalt a Bankszövetségtől kezdve Demján Sándorig, a régi takarékszövetkezeti világ vezetőjéig.


A 888.hu szerint látszik, hogy valami nincsen rendben a Spéder birodalomban, ez látszik az FHB könyveiből, és a Budapesti Ingatlanfejlesztő Zrt-nél történt botrányos közgyűlésből: előbbinél gigantikus veszteségeket finanszíroznak ismeretlenek és az állam évenkénti tőkeemelésekkel, utóbbinál pedig úgy sikerült kijátszani Schmidt Mária lányát az igazgatóság éléről, hogy Ungár Anna hevesen tiltakozott az ingatlanvagyon dobraverése ellen. A portál szerint ez azonban csak az előjáték volt a Spéder-sztorihoz, a lényeg csak ezután jött: előbb a Mandiner szellőztette meg, hogy Spéder birtokon belül került egy jól jövedelmező Posta-cégben, majd Demján azzal vádolta meg Spédert, hogy parazita módjára szívja ki a forrásokat a takarékokból az FHB felé. Majd pedig Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke versenytorzító lépéseket hányt az FHB elnökének szemére.

A 888.hu ezért megvizsgálta az index.hu portált – mely szerintük magát nagyon függetlennek, tárgyilagosnak és objektívnek állítja be – beszámol-e tulajdonosának ügyeiről és botrányairól.

Az eredmény meglepő módon a következő lett: egy árva szóval sem említi a portál a Spéder Zoltánnak kapcsolatos botrányos ügyeket.

További részletek a 888.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.