2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Az index.hu nem számol be tulajdonosának botrányairól

A 888.hu arról az érdekességről számol be, hogy az index függetlenítette magát olvasóitól. Magyarország legfüggetlenebb online hírportálja elfelejtette, hogy tulajdonosa – Spéder Zoltán FHB-elnök, a takarékszövetkezeti-postaintegráció guruja – körül izzik a levegő.

Az elmúlt hetekben rendre újabb információk derültek ki Spéder Zoltán FHB-elnökről, az offshore cégektől a  botrányos közgyűlésig sok minden. A botrányokkal kapcsolatban lassan már minden érintett szereplő megszólalt a Bankszövetségtől kezdve Demján Sándorig, a régi takarékszövetkezeti világ vezetőjéig.


A 888.hu szerint látszik, hogy valami nincsen rendben a Spéder birodalomban, ez látszik az FHB könyveiből, és a Budapesti Ingatlanfejlesztő Zrt-nél történt botrányos közgyűlésből: előbbinél gigantikus veszteségeket finanszíroznak ismeretlenek és az állam évenkénti tőkeemelésekkel, utóbbinál pedig úgy sikerült kijátszani Schmidt Mária lányát az igazgatóság éléről, hogy Ungár Anna hevesen tiltakozott az ingatlanvagyon dobraverése ellen. A portál szerint ez azonban csak az előjáték volt a Spéder-sztorihoz, a lényeg csak ezután jött: előbb a Mandiner szellőztette meg, hogy Spéder birtokon belül került egy jól jövedelmező Posta-cégben, majd Demján azzal vádolta meg Spédert, hogy parazita módjára szívja ki a forrásokat a takarékokból az FHB felé. Majd pedig Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke versenytorzító lépéseket hányt az FHB elnökének szemére.

A 888.hu ezért megvizsgálta az index.hu portált – mely szerintük magát nagyon függetlennek, tárgyilagosnak és objektívnek állítja be – beszámol-e tulajdonosának ügyeiről és botrányairól.

Az eredmény meglepő módon a következő lett: egy árva szóval sem említi a portál a Spéder Zoltánnak kapcsolatos botrányos ügyeket.

További részletek a 888.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.

  • Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

    Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

    A diktatúra után harminc évvel az utókor legfontosabb feladata a valóság feltárása, ami büntetés azoknak, akik a kommunista rendszer bűneit elkövették, de jutalom azoknak, akik képesek voltak megőrizni egyenes gerincüket a nehéz körülmények között – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Nemzeti Emlékezet Bizottsága könyvbemutatóján.