EUR: 308,60 Ft
CHF: 288,23 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Sport

Babona hozhat szerencsét a magyar válogatottnak az EB-n

Szürke mackónadrág, tigrises póló, szerencsés bal láb – a magyar válogatott tagjai közül többen is hisznek a szerencséjükben, van aki babonás is, de mindent megtesznek a sikerért.

A csapat legbabonásabb játékosa, Király Gábor nem mindig védett a szürke mackónadrágjában. A kilencvenes évek közepén a Haladás játékosaként még fekete melegítő volt rajta. Egy alkalommal azonban a szertáros nem mosta ki azt, Király pedig kénytelen volt felvenni a szürke alsót. A kiesés elől menekülő Haladás pedig megnyerte a mérkőzést, sőt, a győzelem után kilencmeccses veretlenségi széria és ezzel együtt biztos bennmaradás következett. Azóta elmaradhatatlan a nadrág. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy nem ez az egyetlen babonás ruhadarabja a kapusnak. Immár több mint húsz éve minden meccsen egy fekete tigrises pólót vesz fel, amire még rávesz egy fekete színű kosárlabdatrikót, melynek hátán a szerencseszáma, a 13-as virít. Ezekre veszi fel a kapusmezt.

A magyar csapat kapitányához, Dzsudzsák Balázshoz is köthető babona. Csank János korábbi szövetségi kapitány szerint a magyar szélsőnek van az egyik „legjobb bal lába” egész Európában, és bár nem biztos, hogy ezért, de „Dzsudzsi” mindig a bal lábas cipőt veszi fel elsőnek, sőt mindig bal lábbal lép pályára.

Gera Zoltánról köztudott, hogy fiatal korában nem élt éppen sportszerű életmódot. A rossz társaságból a hit segítségével keveredett ki, így nem csoda, hogy Gera minden gólja után felnéz és kezeivel felmutat az égre, így köszönve meg Istennek, hogy a jó útra vezette.

A válogatott csatára, Nikolics Nemanja is mindig ugyanúgy ünnepli a gólját. A magyar bajnokságban négy év alatt 100 gólig jutó, Lengyelországban idén gólkirályi címet nyerő futballista kezével szívet formál, majd puszit küld a lelátóra, így üzenve feleségének.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Félidejéhez érkezett a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata. Bár egyelőre még korai lenne hosszú távú következtetéseket levonni egy-egy válogatott részvételi esélyeiről, több csoportban is vannak érdekességek.

  • A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    Maurizio Sarri, a Napoli labdarúgócsapatának trénere kapta meg a 2015/2016-os olasz szezon legjobb edzőjének járó díjat, a Panchina d’Orót (Arany Kispad).