EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Sport

Babona hozhat szerencsét a magyar válogatottnak az EB-n

Nagy Ádám 2016. június 7-én, kedden útjára indul a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra. 2016.06.07 fotó: Csudai Sándor

Szürke mackónadrág, tigrises póló, szerencsés bal láb – a magyar válogatott tagjai közül többen is hisznek a szerencséjükben, van aki babonás is, de mindent megtesznek a sikerért.

A csapat legbabonásabb játékosa, Király Gábor nem mindig védett a szürke mackónadrágjában. A kilencvenes évek közepén a Haladás játékosaként még fekete melegítő volt rajta. Egy alkalommal azonban a szertáros nem mosta ki azt, Király pedig kénytelen volt felvenni a szürke alsót. A kiesés elől menekülő Haladás pedig megnyerte a mérkőzést, sőt, a győzelem után kilencmeccses veretlenségi széria és ezzel együtt biztos bennmaradás következett. Azóta elmaradhatatlan a nadrág. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy nem ez az egyetlen babonás ruhadarabja a kapusnak. Immár több mint húsz éve minden meccsen egy fekete tigrises pólót vesz fel, amire még rávesz egy fekete színű kosárlabdatrikót, melynek hátán a szerencseszáma, a 13-as virít. Ezekre veszi fel a kapusmezt.

A magyar csapat kapitányához, Dzsudzsák Balázshoz is köthető babona. Csank János korábbi szövetségi kapitány szerint a magyar szélsőnek van az egyik „legjobb bal lába” egész Európában, és bár nem biztos, hogy ezért, de „Dzsudzsi” mindig a bal lábas cipőt veszi fel elsőnek, sőt mindig bal lábbal lép pályára.

Gera Zoltánról köztudott, hogy fiatal korában nem élt éppen sportszerű életmódot. A rossz társaságból a hit segítségével keveredett ki, így nem csoda, hogy Gera minden gólja után felnéz és kezeivel felmutat az égre, így köszönve meg Istennek, hogy a jó útra vezette.

A válogatott csatára, Nikolics Nemanja is mindig ugyanúgy ünnepli a gólját. A magyar bajnokságban négy év alatt 100 gólig jutó, Lengyelországban idén gólkirályi címet nyerő futballista kezével szívet formál, majd puszit küld a lelátóra, így üzenve feleségének.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kispadon halt meg a kispályás focista

  A kispadon halt meg a kispályás focista

  A vidám hangulatot, az örömfocit a szomorúság és a gyász váltotta fel a Fehérvári úti kispályás labdarúgó bajnokságban. Egy héttel ezelőtt szörnyű tragédia rázta meg a sporttelepet: a Cameroon-Light csapatában futballozó, mindössze 37 éves Horváth Krisztián a mérkőzés közben lett rosszul, és hiába érkezett gyorsan a segítség, a pályán elhunyt.

 • Hamilton behúzta ötvenedik futamgyőzelmét!

  Hamilton behúzta ötvenedik futamgyőzelmét!

  A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját, így a konstruktőri bajnok Mercedes brit pilótája csökkentette hátrányát a pontversenyben.

 • A Milan lenyomta a Juventust!

  A Milan lenyomta a Juventust!

  Az AC Milan hazai pályán 1-0-ra legyőzte a címvédő és listavezető Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati rangadóján.