EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,09 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

Bagolyfiókákat nevelt fel a panelerkélyen a házaspár

Eddig gyönyörködött, most aggódhat a battonyai panelházban élő Juhász házaspár: az erkélyük balkonládájában élő fülesbagoly-fiókák elhagyták a fészküket, de vajon túlélik-e a költözést?

Nyolc éve, hogy Juhász Edit és férje battonyai panellakásuk nappalijából figyelheti az erkélyük balkonládájában élő fülesbaglyok valóságshow-ját. A madarak egyáltalán nem félnek az emberektől, sőt minden évben fiókákat nevelnek.

– Már több tucat fiókát költöttek ki és neveltek fel a bagolyszülők – meséli büszkén Edit. – Legutóbb márciusban ült a mama a tojásokra, májusig kotlott rajtuk, addig a hím hozta neki a táplálékot. A tojásokból négy tollpamacs kelt ki, szépen növekedtek. Annyira megerősödtek, hogy a minap az utolsó is kirepült új fészkelőhelyet keresni magának.

bagoly1 bagoly3

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.