EUR: 308,20 Ft
CHF: 281,72 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Bagolyfiókákat nevelt fel a panelerkélyen a házaspár

Eddig gyönyörködött, most aggódhat a battonyai panelházban élő Juhász házaspár: az erkélyük balkonládájában élő fülesbagoly-fiókák elhagyták a fészküket, de vajon túlélik-e a költözést?

Nyolc éve, hogy Juhász Edit és férje battonyai panellakásuk nappalijából figyelheti az erkélyük balkonládájában élő fülesbaglyok valóságshow-ját. A madarak egyáltalán nem félnek az emberektől, sőt minden évben fiókákat nevelnek.

– Már több tucat fiókát költöttek ki és neveltek fel a bagolyszülők – meséli büszkén Edit. – Legutóbb márciusban ült a mama a tojásokra, májusig kotlott rajtuk, addig a hím hozta neki a táplálékot. A tojásokból négy tollpamacs kelt ki, szépen növekedtek. Annyira megerősödtek, hogy a minap az utolsó is kirepült új fészkelőhelyet keresni magának.

bagoly1 bagoly3

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

 • Példakép lett a Winnie

  Példakép lett a Winnie

  Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

 • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.