EUR: 303,01 Ft
CHF: 266,44 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Belföld

Balog Zoltán: Brüsszel nem érti az embereket

Migrációról, kereszténységről, Brüsszelről és a 2018-as választásokról is beszélt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 888.hu-nak adott exkluzív interjújában.

A miniszter a migrációs válsággal kapcsolatban a portálnak elmondta, a fenyegetettségérzet nem ok nélküli. – Fenyegetettséget jelent, hogy itt van egy másik világ, egy olyan elsöprő erő, amely arról szól, hogy félmillió ember átgyalogol egy országon. És ez csak a kezdet. A miniszter szerint Európa jelenleg képtelen integrálni a nagy számú iszlám vallású migránstömeget.

– Ha az európai kereszténység elég erős lenne, akár az is megtörténhetne, hogy mi integráljuk őket. De ma nem ez a helyzet – mondta, majd feltett egy költői kérdést: – Hol vannak azok, akiknek közvetlen felelősségük lehet ebben az egész történetben? – utalt az USA-ra és Szaúd-Arábiára.

A miniszter szerint formálisan szabad országban élünk ugyan, de vannak, akik minket más háttérhatalmaknak vagy világhatalmaknak a játékszerévé akarnak tenni. – Az, hogy nem demokratikusan választott, hanem pénzügyi, gazdasági vagy egyéb érdekek által vezetett hatalmak megpróbálják befolyásolni Magyarország és más országok belső folyamatait, ez az ábécéhez tartozó ténykérdés. Mi velük szemben a demokráciát védjük – tette hozzá. Reagált a hazánkat ért nemzetközi bírálatokra is.

– Ostobaság, amit nemrég Clinton mondott, hogy Amerika adta ajándékba a demokráciát Lengyelországnak és Magyarországnak. Miközben Amerikában még javában feketéket ostoroztak és rabszolgákat tartottak, Lengyelországban már-már olyan demokrácia volt, hogy csak na, nem beszélve a magyarokról. Mit gondolnak rólunk, hogy ők harcolták ki nekünk a szabadságot…?!

Az Európai Unióról szólva kifejtette: – Brüsszel nem érti az embereket. Oda kellene figyelni arra, hogy mitől félnek és mit akarnak a választók. Ha az emberek azt látják, hogy a mainstream politika nem érti vagy nem akarja megérteni őket, akkor szélsőséges megoldásokhoz fognak nyúlni. Ezt értette meg Orbán Viktor.

A 2018-as választásokról azt mondta: – Ösztönszerű, hogy nyerni kell – mondta, és hozzátette, hogy azokon a területeken, amelyekért ő felel – például az oktatás vagy az egészségügy –, a változásokhoz nem elég négy év, legalább egy évtized kell.

(A teljes interjút a 888.hu-n olvashatják.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadlábra került a kigyúrt mercis

  Szabadlábra került a kigyúrt mercis

  Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) a két ember halálával végződött Dózsa György úti baleset gyanúsítottját hétfőn – tájékoztatta a Lokált Dr.

 • Jobbikos üzenet Simicska plakátjain

  Jobbikos üzenet Simicska plakátjain

  Hiába szajkózza Simicska Lajos cége, hogy egy magánszemély rendelte meg a legújabb, az európai bérunió mézesmadzagját lóbáló plakátkampányt a Mahirnél, a plakátokon visszaköszön a Jobbik „Egyenlő munkáért egyenlő bért” kampányának üzenete, színvilága, tipográfiája.

 • Összezsugorodik a bántalmazott és elhanyagolt kutyák agya

  Összezsugorodik a bántalmazott és elhanyagolt kutyák agya

  Amerikai tudósok szerint nem csak lelkileg, de biológiailag is károsodnak a bántalmazott kutyák. Megállapították, hogy az elhanyagolt illetve lelkileg megterhelt állatok agya zsugorodásnak indul, mivel az érintett négylábúaknál megjelenik a krónikus unalom állapota.