2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXII.kerület

Bementünk az őserdőnkbe

Idén is csatlakoztak a helyi civilek az Urbitális majális programsorozathoz. A Promontórium Polgári Casino és a Dunapart Tétényi Lovasklub közös rendezvényén a lovarda mutatkozott be, és Gergely Attila botanikus vezetésével bejárást tartottak a hazai „őserdőnek” számító Duna-parton. Erre mi is kíváncsiak voltunk, térdig jártunk ugyan az aljnövényzet dzsungelében, de a háborítatlan természet szépsége miatt megérte.A Tétényi Lovasklub mellett, az M0-stól 100 méternyire hangos madárhad fogadja a Duna-part felé tartókat. Út ugyan nincs, csak egy-két elszánt természetkedvelő által kijárt ösvény, de a látvány és az élővilág hangjai magával ragadóak. Kalauzunk, Gergely Attila botanikus elmondta, tíz éve azon dolgoznak, hogy ezt a 8-10 kilométeres Duna-parti szakaszt védetté nyilvánítsák, le egészen a nagytétényi kastélyparkig.Dunapart Tétényi Lovasklub22

– Ki gondolná, hogy itt az M0-s tövében ilyen élet van?! Még azt mondják, nálunk nincs őserdő, tessék megnézni: itt van! Ez a természetes, ligetes-fás és az aljnövényzet egyedülálló, ugyanaz, mint a védett Háros-szigeten, ahová csak engedéllyel lehet bemenni.


Dunapart MO-s22

Természetes ligetes erdő és aljnövényzetben barangolhatunk térdig a Dunaparton a Tétényi Lovasklubtól a Kastélymúzeumig

Dunapart Gergly Attila22

Gergely Attila botanikus

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.