EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Botrány Angliában: Lallana röhögcsélt a kiesés után

Valósággal áll a bál Angliában azt követően, hogy az Eb-újonc Izland 2-1-re legyőzte a válogatottat az utolsó nyolcaddöntőben, miután Wayne Rooney korai tizenegyesgóljára 12 perc alatt kétszer is válaszolt Izland, és ezzel továbbjutott.

Filipp Dávid

A brit sajtó egyenesen Anglia futballtörténelme legmegalázóbb éjszakájának nevezte a meccset. Gery Lineker, az angol válogatott korábbi kiválósága pedig úgy fogalmazott, hogy kikaptak egy olyan országtól, amelynek több vulkánja van, mint igazolt focistája. Természetesen Roy Hodgsonnak sem volt maradása a kispadon. Akadt azonban valaki, aki elég hamar túltette magát a kudarcon. Adam Lallanát, a Liverpool középpályását lefotózták közvetlenül a meccs után, ahogy néhány szurkolóval viccelődik és nevetgél. Lallana egyébként a meccsen nem lépett pályára, ám a csoportkörben minden összecsapáson játszott, a szurkolók haragja most mégis ráirányul, mondván, egy ilyen csúfos kudarc után finoman szólva is ízléstelen röhögni.

A másik oldalon azonban érthetően nagy az öröm.

– Ez a valaha volt legnagyobb élmény mindannyiunk számára. Elképesztően nagy sikert értünk el – idézte az egyenlítő gólt szerző Ragnar Sigurdssont az MTI. – Az angolok azt gondolták, hogy ez sétagalopp lesz számukra, mi viszont bíztunk a képességeinkben. Azt gondolom, pánikba estek. Nem lehetett könnyű nekik, hogy gólokat kaptak Izlandtól. Az FK Krasznodar játékosát megkérdezték, hogy alaposan megünneplik-e a továbbjutást, mire ő sokat sejtetően csak ennyit válaszolt: „Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról.”

England's Adam Lallana after the Round of 16 match at Stade de Nice, Nice, France., Image: 292535187, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team/player/match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

England’s Adam Lallana after the Round of 16 match at Stade de Nice, Nice, France., Image: 292535187, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team/player/match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.