EUR: 309,10 Ft
CHF: 285,51 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Büszkék vagyunk rátok!

Budapest, 2016. június 26.
A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzése előtt tartott szurkolói flashmob a Szent István-bazilika előtt 2016. június 26-án. A villámcsődületen a szurkolók együtt énekelték el a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát.
MTI Fotó: Kallos Bea

Ha valaki akár csak egy esztendővel ezelőtt azt mondja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2016. június 26-án Európa-bajnoki nyolcaddöntőt játszik Belgium ellen, ráadásul sem itthon, sem külföldön nem tartják esélytelennek a továbbjutásra, akkor az illetőnek minimum kényszergyógykezelést javasol a környezete.

A fenti mondat nagyjából le is írja, mekkorát fordult a világ a mi kis futballunkkal, hiszen mostanra a válogatottunk olyan együttessé érett, amelyet elismernek nemzetközi szinten, amelytől tartottak a belgák sztárjai, s amely az idei Eb meglepetéscsapatának számít.

Nem véletlen, hogy Toulouse-ba is rengeteg szurkoló kísérte el Dzsudzsák Balázsékat, illetve hogy itthon ismét megteltek a szurkolói zónák. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban kialakított Futballsziget például már két órával (!) a kezdés előtt megtelt, így aki nem akart lemaradni a meccsről, gyorsan kereshetett magának másik helyszínt.

No, de ennyit az előzményekről.

Ami pedig a meccset illeti: az elég rosszul indult számunkra… A bemelegítés során combizomhúzódást szenvedett a középpálya motorja, Kleinsheisler László, aki szomorú arccal bandukolt le a pályáról. Bernd Storck szövetségi kapitány Pintér Ádámot tette be a helyére, így neki kellett – Gera Zoltánnal és Nagy Ádámmal karöltve – felvennie a harcot a belgák sztárfocistáival a pálya közepén.

A meccsen gyorsan kiderült, hogy Belgium bizony más szintet képvisel. Látványos volt a két csapat tempóbe­li különbsége, de hát a FI­FA-világranglista második helyezettje volt az ellenfél, ezen nem is nagyon lepőd­tünk meg. A belgák a 10. percben már vezetést is sze­reztek, de a fölényük ellené­re nekünk is akadtak lehe­tőségeink, főként Dzsudzsák Balázs és Lovrencsics Gergő távoli lövései okoztak ria­dalmat az ellenfél kapu­ja előtt. A szünetben Gera Zoltán helyét Elek Ákos vette át, s bár aligha csak ettől, de valóban töb­bet kockáztat­tunk elöl, és immár valódi helyzeteink is akadtak. Azon­ban Be lg ium van olyan klasszis csapat, hogy ha az el­lenfele kinyílik, akkor azt megbünteti, így lőttek még három gólt nekünk. De nem baj…Az Eb ugyan véget ért a számunkra, de így is ret­tentően büszkék lehetünk a magyar válogatottra. Kö­szönjük nektek, srácok!

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.