EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld III.kerület

Csaknem mindenhová jut kamera

Elkészült az a javaslattervezet, amely az óbudai térfelügyelő kamerák fejlesztését célozza, a tervet az Óbuda Közbiztonságáért Nonprofit Kft. állította össze. A javaslatot a kerületi rendőrkapitányság is jóváhagyta, ennek alapján 19 helyszínre telepíthetnek kamerákat.

térfigyelő, kamera, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Ehhez kapcsolódóan egy felülvizsgálat is a végére ért, amely megállapította, hogy a 2008-ban Békásmegyeren telepített 64 kamera amortizálódott, ezért a rendszert javítani, helyenként pedig cserélni kell. Az itt működő videotechnikai rendszer több mint 125 százalék üzemidőt teljesített. A 64 kamerából 21 cserére szorul, további 15 a szükséges felújítások elvégzését követően továbbra is teljes értékűen használható. A kameracsere révén modern, IP-alapú technológiával váltják ki a korábbi analóg eszközöket.

A javasolt 19 közül 16-18 helyen lesz mód képfelvevő elhelyezésére. A közterületek kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

  Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

  Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában.

 • A szmogriadó van érvényben Nyíregyházán

  A szmogriadó van érvényben Nyíregyházán

  Megnövekedett a szálló por koncentrációja az elmúlt két napban Nyíregyházán, a mért értékek meghaladták a szmogriadó tájékoztatási küszöbértékét – közölte az önkormányzat sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

 • A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

  A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

  Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASSZ) szombaton az MTI-vel.