EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Belföld III.kerület

Csaknem mindenhová jut kamera

Elkészült az a javaslattervezet, amely az óbudai térfelügyelő kamerák fejlesztését célozza, a tervet az Óbuda Közbiztonságáért Nonprofit Kft. állította össze. A javaslatot a kerületi rendőrkapitányság is jóváhagyta, ennek alapján 19 helyszínre telepíthetnek kamerákat.

térfigyelő, kamera, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Ehhez kapcsolódóan egy felülvizsgálat is a végére ért, amely megállapította, hogy a 2008-ban Békásmegyeren telepített 64 kamera amortizálódott, ezért a rendszert javítani, helyenként pedig cserélni kell. Az itt működő videotechnikai rendszer több mint 125 százalék üzemidőt teljesített. A 64 kamerából 21 cserére szorul, további 15 a szükséges felújítások elvégzését követően továbbra is teljes értékűen használható. A kameracsere révén modern, IP-alapú technológiával váltják ki a korábbi analóg eszközöket.

A javasolt 19 közül 16-18 helyen lesz mód képfelvevő elhelyezésére. A közterületek kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pontok az emlékekben

  Pontok az emlékekben

  Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

 • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.

 • Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Óriási szakmai érdeklődés kísérte a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szervezésében március 16-17. között Hajdúszoboszlón megvalósult Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást.