EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld III.kerület

Csaknem mindenhová jut kamera

Elkészült az a javaslattervezet, amely az óbudai térfelügyelő kamerák fejlesztését célozza, a tervet az Óbuda Közbiztonságáért Nonprofit Kft. állította össze. A javaslatot a kerületi rendőrkapitányság is jóváhagyta, ennek alapján 19 helyszínre telepíthetnek kamerákat.

térfigyelő, kamera, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Ehhez kapcsolódóan egy felülvizsgálat is a végére ért, amely megállapította, hogy a 2008-ban Békásmegyeren telepített 64 kamera amortizálódott, ezért a rendszert javítani, helyenként pedig cserélni kell. Az itt működő videotechnikai rendszer több mint 125 százalék üzemidőt teljesített. A 64 kamerából 21 cserére szorul, további 15 a szükséges felújítások elvégzését követően továbbra is teljes értékűen használható. A kameracsere révén modern, IP-alapú technológiával váltják ki a korábbi analóg eszközöket.

A javasolt 19 közül 16-18 helyen lesz mód képfelvevő elhelyezésére. A közterületek kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve két különjárati, három kocsis, Ganz UV korhű villamost állít forgalomba a fővárosban október 22.

 • Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Országszerte megemlékezéseket, koszorúzásokat, este ünnepi koncertet, díszelőadást tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulóján. A központi rendezvények a Parlament előtti zászlófelvonással kezdődnek, majd ugyanitt a díszünnepségen a magyar kormányfő és a lengyel államfő mond beszédet.

 • A magyar forradalom és szabadságharcra emlékezünk

  A magyar forradalom és szabadságharcra emlékezünk

  1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen.