2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld III.kerület

Csaknem mindenhová jut kamera

Elkészült az a javaslattervezet, amely az óbudai térfelügyelő kamerák fejlesztését célozza, a tervet az Óbuda Közbiztonságáért Nonprofit Kft. állította össze. A javaslatot a kerületi rendőrkapitányság is jóváhagyta, ennek alapján 19 helyszínre telepíthetnek kamerákat.

térfigyelő, kamera, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Ehhez kapcsolódóan egy felülvizsgálat is a végére ért, amely megállapította, hogy a 2008-ban Békásmegyeren telepített 64 kamera amortizálódott, ezért a rendszert javítani, helyenként pedig cserélni kell. Az itt működő videotechnikai rendszer több mint 125 százalék üzemidőt teljesített. A 64 kamerából 21 cserére szorul, további 15 a szükséges felújítások elvégzését követően továbbra is teljes értékűen használható. A kameracsere révén modern, IP-alapú technológiával váltják ki a korábbi analóg eszközöket.

A javasolt 19 közül 16-18 helyen lesz mód képfelvevő elhelyezésére. A közterületek kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális meleg jön a hétvégén

  Brutális meleg jön a hétvégén

  Csapadék is várható, de jellemzően sok lesz a napsütés, helyenként 30 fokig is melegedhet a levegő a hosszú hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

 • Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  “Minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot.

 • A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.

 • Fegyházbüntetést kaptak a Gellért-hegyi rablók

  Fegyházbüntetést kaptak a Gellért-hegyi rablók

  Első fokon, nem jogerősen börtön- illetve fegyházbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a négy vádlottat, akik a Gellért-hegyen lengyel és kínai turistákat, valamint magyarokat raboltak ki.