EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Csirkék tízezreit mészárolták le madárinfluenza miatt

chicken-coop-245745_960_720

Több mint 40 ezer csirkét öltek le a dél-tajvani Pingtung megye egyik csirkefarmján, mert az állat-egészségügyi hatóságok madárinfluenzás fertőzést állapítottak meg – jelentette szerdán a CNA tajvani hírügynökség.

A hatóságok még június 3-án gyűjtöttek vettek mintát a farmon. A vizsgálatok után a hatóságok megállapították, hogy a csirkefarmon felütötte a fejét a H5 típusú madárinfluenza.

Egészen pontosan 40 864 csirkét öltek le, majd fertőtlenítették a helyszínt és a környékét.

Pingtung megye vezetése közölte, hogy a csirkefarm körüli egy kilométeres körzetben lévő létesítményeket is megfigyelés alá helyezték, illetve mintákat gyűjtenek az ottani állatoktól, hogy biztosra menjenek, a vírus nem terjedt át máshova.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.

  • Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

    Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

    Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Olaszország államadós-besorolásának kilátását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az államháztartási konszolidáció ismétlődő halasztgatása rontja a hitelességet.