EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Külföld

Csirkék tízezreit mészárolták le madárinfluenza miatt

Több mint 40 ezer csirkét öltek le a dél-tajvani Pingtung megye egyik csirkefarmján, mert az állat-egészségügyi hatóságok madárinfluenzás fertőzést állapítottak meg – jelentette szerdán a CNA tajvani hírügynökség.

A hatóságok még június 3-án gyűjtöttek vettek mintát a farmon. A vizsgálatok után a hatóságok megállapították, hogy a csirkefarmon felütötte a fejét a H5 típusú madárinfluenza.

Egészen pontosan 40 864 csirkét öltek le, majd fertőtlenítették a helyszínt és a környékét.

Pingtung megye vezetése közölte, hogy a csirkefarm körüli egy kilométeres körzetben lévő létesítményeket is megfigyelés alá helyezték, illetve mintákat gyűjtenek az ottani állatoktól, hogy biztosra menjenek, a vírus nem terjedt át máshova.

Kapcsolódó Cikkek

  • EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

  • EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    Üres szellemvárosra emlékeztet az olasz főváros központja, amelyet szombaton teljesen lezártak még a gyalogosforgalom előtt is a Római Szerződés aláírásának 60.