2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Egy drón miatt kellet lezárni egy repülőteret

Egy drón miatt szombaton hatvankilenc percig zárva volt a dubaji nemzetközi repülőtér, a világ egyik legforgalmasabb légikikötője; 22 járatot máshova irányítottak és az eset több ezer utasnak okozott kényelmetlenséget – közölték az Egyesült Arab Emírségek légügyi hatóságai vasárnap.

Paul Griffiths, a reptér vezérigazgatója a Dubaieye 103.8 nevű rádióállomásnak elmondta, hogy nagyon súlyos incidens történt, a reptéri hatóságok és a személyzet számára azonban az utasok biztonsága a legfontosabb.

Egyes járatok négy órát is késtek, más járatokat pedig Dubaj második repülőterére, a Dubai World Centralra irányítottak át.

A helyi sajtó azt írta, hogy 18 hónapon belül ez volt a második hasonló incidens.

Az Egyesült Arab Emírségekben a repterektől, helikopterleszálló-pályáktól 5 kilométeres távolságon belül tiltott a pilóta nélküli eszközök reptetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.