EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XIV.kerület

Egy eldobott csikk buktatta le 19 év után

Egy cigarettacsikk buktatta le a zuglói gyilkost 19 év után. A férfi 19 éves volt, amikor brutálisan agyonvert és leszúrt egy idős házaspárt. A nagyszülők holttestét unokájuk találta meg. Az ügyben a napokban hoztak másodfokú ítéletet, amelyben 19 évre elítélte a bíróság az elkövetőt.A gyilkosság után W. Csaba hazament Erdélybe, de most, 19 év elteltével a Fővárosi Törvényszék a vádlottat másodfokon 19 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés és kifosztás miatt. A vád szerint az akkor 19 éves W. Csaba 1995 májusában felkereste az ismerős házaspárt, akiknek 3000 forinttal tartozott. Veszekedtek, majd a konyhaszekrényből elővett késsel megölte őket. Ezután átkutatta a lakást és néhány holmit magával vitt. A holttestet az idős házaspár unokája találta meg, aki maga is ott volt az ítélethirdetésen. A férfi a bűncselekmény után is gyanús volt a rendőröknek, de nem találtak ellene bizonyítékokat, ezért két év után lezárták a nyomozást. A rendőrség 2014-ben  ismét elővette az ügyet, a férfit egy, a bizonyítékok közé csatolt, 19 évvel ezelőtt eldobott cigarettacsikken talált DNS buktatta le.

– Meg vagyunk elégedve az ítélettel – mondta el a Tv2-nek az unoka, Szalai Dóra. A férfi ellen a meggyilkolt házaspár hozzátartozói polgári pert is indítanak több tíz millió forintos kártérítésért. A vádlott legkorábban 2028-ban szabadulhat feltételesen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.