EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld III.kerület

Egy óbudai már biztosan járt a világ tetején

Mount Everest, Neszmélyi Emil, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Óbuda Tibetig ér – köszönet Neszmélyi Emilnek

Ön emlékszik még rá, hogy mit csinált május 20-án hajnali 4 órakor? Jó eséllyel az igazak álmát aludta, eközben azonban valaki a föld túlsó felén éppen felért a világ tetejére. A csúcstámadó nem más, mint Neszmélyi Emil ügyvéd, nem mellékesen kerületi lakos. Ez utóbbi tény nem csupán mellékszál, hanem a 8848 méter magas Mount Everest meghódításának történetében kiemelt jelentőséggel bír: a sportember ugyanis a föld legmagasabb pontjára is magával vitte Óbuda-Békásmegyer hivatalos önkormányzati lobogóját.

Neszmélyi Emil arra is odafigyelt, hogy nem mindennapi tettét a lehető legkevésbé szokványos módon hajtsa végre. A hegycsúcs megmászásának útvonalaként ugyanis nem a jól bevált déli útvonalat, hanem a technikásabb és jóval veszélyesebb északit választotta. Azt, ahol magyar állampolgár előtte még nem jutott fel a Csomolungmára. A teljesítményével viszont immár Magyarország is bekerült azon nemzetek közé, amelyek legalább egy olyan sikeres mászót adtak a történelemnek, aki északról támadva bevette a Himalája tetejét.


Neszmélyi Emil bő egy hét regenerálódás után június 1-jén tért vissza Budapestre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.