EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,52 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld III.kerület

Egy óbudai már biztosan járt a világ tetején

Mount Everest, Neszmélyi Emil, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Óbuda Tibetig ér – köszönet Neszmélyi Emilnek

Ön emlékszik még rá, hogy mit csinált május 20-án hajnali 4 órakor? Jó eséllyel az igazak álmát aludta, eközben azonban valaki a föld túlsó felén éppen felért a világ tetejére. A csúcstámadó nem más, mint Neszmélyi Emil ügyvéd, nem mellékesen kerületi lakos. Ez utóbbi tény nem csupán mellékszál, hanem a 8848 méter magas Mount Everest meghódításának történetében kiemelt jelentőséggel bír: a sportember ugyanis a föld legmagasabb pontjára is magával vitte Óbuda-Békásmegyer hivatalos önkormányzati lobogóját.

Neszmélyi Emil arra is odafigyelt, hogy nem mindennapi tettét a lehető legkevésbé szokványos módon hajtsa végre. A hegycsúcs megmászásának útvonalaként ugyanis nem a jól bevált déli útvonalat, hanem a technikásabb és jóval veszélyesebb északit választotta. Azt, ahol magyar állampolgár előtte még nem jutott fel a Csomolungmára. A teljesítményével viszont immár Magyarország is bekerült azon nemzetek közé, amelyek legalább egy olyan sikeres mászót adtak a történelemnek, aki északról támadva bevette a Himalája tetejét.

Neszmélyi Emil bő egy hét regenerálódás után június 1-jén tért vissza Budapestre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.