EUR: 308,23 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld III.kerület

Egy óbudai már biztosan járt a világ tetején

Mount Everest, Neszmélyi Emil, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Óbuda Tibetig ér – köszönet Neszmélyi Emilnek

Ön emlékszik még rá, hogy mit csinált május 20-án hajnali 4 órakor? Jó eséllyel az igazak álmát aludta, eközben azonban valaki a föld túlsó felén éppen felért a világ tetejére. A csúcstámadó nem más, mint Neszmélyi Emil ügyvéd, nem mellékesen kerületi lakos. Ez utóbbi tény nem csupán mellékszál, hanem a 8848 méter magas Mount Everest meghódításának történetében kiemelt jelentőséggel bír: a sportember ugyanis a föld legmagasabb pontjára is magával vitte Óbuda-Békásmegyer hivatalos önkormányzati lobogóját.

Neszmélyi Emil arra is odafigyelt, hogy nem mindennapi tettét a lehető legkevésbé szokványos módon hajtsa végre. A hegycsúcs megmászásának útvonalaként ugyanis nem a jól bevált déli útvonalat, hanem a technikásabb és jóval veszélyesebb északit választotta. Azt, ahol magyar állampolgár előtte még nem jutott fel a Csomolungmára. A teljesítményével viszont immár Magyarország is bekerült azon nemzetek közé, amelyek legalább egy olyan sikeres mászót adtak a történelemnek, aki északról támadva bevette a Himalája tetejét.

Neszmélyi Emil bő egy hét regenerálódás után június 1-jén tért vissza Budapestre.

Kapcsolódó Cikkek

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.

 • Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

 • Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Éjszaka az ország nagy részén többnyire derült lesz az ég, de főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a délnyugati, nyugati határ mentén köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, nyugat felől pedig fátyolfelhők érkeznek.