EUR: 309,87 Ft
CHF: 288,76 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Elpusztult az állatparkok legöregebb rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfinje

Elpusztult Bubbles, egy 50-es éveiben járó nőstény rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin, a San Diegó-i SeaWorld delfinárium “nagyasszonya”, amely három évtized alatt 100 millió látogatót szórakoztatott.

E cetfaj nőstény egyedei általában 60 évig élnek, az 50-es évei elején vagy közepén járó Bubbles azonban a legöregebbnek számított az állatparkban élők közül a világon.

A delfinárium a hét végén jelentette be, hogy kimúlt “a világ egyik leginkább szeretett állata, amely látogatók nemzedékei számára tanította meg, hogy jobban megbecsüljenek mindenféle állatot és az óceánok világát”.

A tengeri emlős halálának okát vizsgálják.

Az öt méter hosszú, 1360 kilogramm súlyú delfin híres volt a vízből való gyors kiugrásairól és villámsebes pörgéséről. Az állat 1987-ben került a SeaWorldbe.

A kaliforniai partoknál az 1960-as években kifogott Bubbles halála után két fiatalabb rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin, Shadow és Argo szórakoztatja tovább mutatványokkal a publikumot a kaliforniai delfináriumban.

bubbles-delfin

Bubbles 1987-ben került a SeaWorldbe

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán támadott meg és sebesített meg súlyosan két embert Japánban, akik egy olyan cégnél dolgoznak, amely a szórakoztatóipar számára biztosít állatokat.

 • Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia leváltott elnöke, Yahya Jammeh szombat este az államkassza tartalmával, a központi bankból elvett legalább 500 millió dollárral távozott külföldre, közölte Mai Fatty, az új elnök kormányzó koalíciójának egyik tagja – írta hétfőn a dpa hírügynökség.

 • Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Nyolc napja rejtélyes körülmények között veszett nyoma annak a 20 éves izlandi lánynak, aki után 725 önkéntes kutatott a parti őrség segítségével.