EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Emberi maradványokat találtak egy kilőtt medve gyomrában

Szeged, 2014. október 5.
Egy fekete medve (Ursus americanus) a Szegedi Vadasparkban 2014. október 5-én. A parkba a családjával érkező Botka László Szeged polgármestere örökbe fogadott két medvét, megtekintette az új medveházat, valamint bejárta a készülő kalandparkot.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Emberi maradványokat találtak egy múlt pénteken kilőtt medve gyomrában az észak-japán Akita prefektúra egyik erdejében, nem messze attól a területtől, ahol nem sokkal korábban egy feltehetőleg medvetámadás áldozatává vált személy holttestére bukkantak a hatóságok.

Az 1,3 méteres nőstény örvös medvét egy vadász lőtte ki Kazuno egyik hegyi erdejében. A térségben korábban már három szétmarcangolt holttestet találtak a hatóságok, amelyek jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon ez a ragadozó végzett-e az áldozatokkal.

A pénteken felfedezett holttest a rendőrség szerint azé a 74 éves nőé lehet, akit egy nappal korábban kezdtek keresni a területen. Az idős nő valószínűleg ehető vadnövényeket ment keresni a rengetegbe. Május 21-én és 22-én két hetvenes éveiben járó férfi holttestét találták meg ugyanebben az erdőben, ahová bambuszrügyeket mentek szedni az áldozatok. Május 30-án egy hatvanas éveiben járó férfi holttestére bukkantak a területen.

Egy helyi állatorvos szerint valószínűleg mind a négy emberrel ugyanaz a medve végzett, mivel a támadások a jelek szerint viszonylag kis területre korlátózódtak és rövid időn belül történtek.

A rendőrség nem tudja, hogy miért szaporodtak meg hirtelen a medvetámadások a térségben. Kazunóban utoljára öt évvel ezelőtt történt halálos kimenetelű medvetámadás. A hatóságok óvatosságra intik a helyieket.

A szomszédos Ivate prefektúra honlapja szerint a területen hatszor jelentettek medvetámadást április 1. és június 7. között, és az incidensek során nyolc ember sérült meg.

A japán környezetügyi minisztérium szerint 2014 áprilisa és 2016 márciusa között 168 medvetámadás történt az országban, és 176 ember szenvedett sérüléseket, vagy vesztette életét az incidensekben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.