2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Emberi maradványokat találtak egy kilőtt medve gyomrában

Emberi maradványokat találtak egy múlt pénteken kilőtt medve gyomrában az észak-japán Akita prefektúra egyik erdejében, nem messze attól a területtől, ahol nem sokkal korábban egy feltehetőleg medvetámadás áldozatává vált személy holttestére bukkantak a hatóságok.

Az 1,3 méteres nőstény örvös medvét egy vadász lőtte ki Kazuno egyik hegyi erdejében. A térségben korábban már három szétmarcangolt holttestet találtak a hatóságok, amelyek jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon ez a ragadozó végzett-e az áldozatokkal.


A pénteken felfedezett holttest a rendőrség szerint azé a 74 éves nőé lehet, akit egy nappal korábban kezdtek keresni a területen. Az idős nő valószínűleg ehető vadnövényeket ment keresni a rengetegbe. Május 21-én és 22-én két hetvenes éveiben járó férfi holttestét találták meg ugyanebben az erdőben, ahová bambuszrügyeket mentek szedni az áldozatok. Május 30-án egy hatvanas éveiben járó férfi holttestére bukkantak a területen.

Egy helyi állatorvos szerint valószínűleg mind a négy emberrel ugyanaz a medve végzett, mivel a támadások a jelek szerint viszonylag kis területre korlátózódtak és rövid időn belül történtek.


A rendőrség nem tudja, hogy miért szaporodtak meg hirtelen a medvetámadások a térségben. Kazunóban utoljára öt évvel ezelőtt történt halálos kimenetelű medvetámadás. A hatóságok óvatosságra intik a helyieket.

A szomszédos Ivate prefektúra honlapja szerint a területen hatszor jelentettek medvetámadást április 1. és június 7. között, és az incidensek során nyolc ember sérült meg.

A japán környezetügyi minisztérium szerint 2014 áprilisa és 2016 márciusa között 168 medvetámadás történt az országban, és 176 ember szenvedett sérüléseket, vagy vesztette életét az incidensekben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump nekimegy a kábítószereknek

    Trump nekimegy a kábítószereknek

    Donald Trump amerikai elnök New Hampshire-ben hétfőn előterjesztette kormányzata elképzeléseit az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek okozta válság leküzdésére.

  • A migránsok miatt nő a bűnözés

    A migránsok miatt nő a bűnözés

    Új kutatás publikált a napokban a Századvég, amely felmérése szerint a magyarok többsége arra számít, hogy egyre több olyan erőszakos bűncselekményre lehet számítani 2018-ban Európában, amelynek hátterében a migráció áll.