EUR: 307,06 Ft
CHF: 286,25 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Egyéb

Etesse barátait saját készítésű hamburgerrel!

A húspogácsához:
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1 nagy fej hagyma
1 egész tojás
ízlés szerint:
mustár

bors
ketchup
zöld fűszerek

Hamburgerzsömléhez

– 8 db:
20 dkg kenyérliszt
30 dkg finomliszt
2 tojás
1 dl tejföl
1,5 dl tej
6 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 evőkanál + 1 teáskanál porcukor
1⁄2 teáskanál só
1 evőkanál szezámmag

Futtassuk meg a langyos tejben az élesztőt egy teáskanál cukorral. A lisztet és a porcukrot szitáljuk át, keverjük el a sóval, majd a tojással, tejföllel, adjuk hozzá a felfutott élesztőt és gyúrjuk át a tésztát. Amikor már félig kész, adjuk hozzá az olvasztott vajat is és dagasszuk tovább sima bársonyosra. Kelesszük lefedve 45 percig, majd osszuk 8 részre és formázzunk kis cipókat belőle, melyeknek a közepébe tenyérrel lapogassunk kis mélyedést, hogy ne púposodjon fel a zsömle sütés közben. Letakarva 30 percig kelesszük ismét, majd tojás és tej keverékével kenjük meg, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 17 percig süssük készre a zsömléket.

hambi

Tudta?

A hamburger húspogácsát egy a Római Birodalom idején élő római étterem-tulajdonos találta fel.

A mára elterjedt szendvics formát John Montagu, Sandwich grófja fedezte fel, aki kenyerek közé tett húst.

Kapcsolódó Cikkek