2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XI.kerület

Évadzáró gála a Fonóban

Június 8-án a magyarpalatkai táncoké  lesz a főszerep a Fonóban (XI. Sztregova  u. 3.). Palatka nevét a palatkai muzsikáról ismeri a világ, annak elsőre magával  sodró erejéről. Ahol a bőgő még inkább  ritmushangszer, mint dallam-, és az egy – húros bőgő is bőgő, valamint a két kontra egymást kiegészítő játéka teszi egyedi  hangzásúvá ezt a muzsikát. Akik a táncot tanítják: Fitos Dezső és Kocsis Enikő,  Busai Norbert és Busai Zsuzsanna, mind – annyian megszállottjai és kiváló ismerői  a palatkai táncnak, ahogyan a kurzus  kísérő muzsikusai is a zenének. Ki ne  ismerné a Kodoba Florin-hasonmás Kalász Mátét vagy Koncz Gergelyt, a kivá – ló kontrás apa-fia párost, „nagy Pumát”,  „kis Pumát”? A gálán közreműködnek:  Heveder, Kodoba Florin, Koncz Gergő, a  Budapest Mezőség Band, a Juhász család:  Juhász Zoltán, Juhász Réka, Juhász Dénes, valamint adatközlő táncos mesterek.  Műsor: 18.30 órakor táncoktatás, 21 óra – kor gála,  majd 22 órától táncház

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.