EUR: 307,08 Ft
CHF: 281,41 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XI.kerület

Évadzáró gála a Fonóban

Június 8-án a magyarpalatkai táncoké  lesz a főszerep a Fonóban (XI. Sztregova  u. 3.). Palatka nevét a palatkai muzsikáról ismeri a világ, annak elsőre magával  sodró erejéről. Ahol a bőgő még inkább  ritmushangszer, mint dallam-, és az egy – húros bőgő is bőgő, valamint a két kontra egymást kiegészítő játéka teszi egyedi  hangzásúvá ezt a muzsikát. Akik a táncot tanítják: Fitos Dezső és Kocsis Enikő,  Busai Norbert és Busai Zsuzsanna, mind – annyian megszállottjai és kiváló ismerői  a palatkai táncnak, ahogyan a kurzus  kísérő muzsikusai is a zenének. Ki ne  ismerné a Kodoba Florin-hasonmás Kalász Mátét vagy Koncz Gergelyt, a kivá – ló kontrás apa-fia párost, „nagy Pumát”,  „kis Pumát”? A gálán közreműködnek:  Heveder, Kodoba Florin, Koncz Gergő, a  Budapest Mezőség Band, a Juhász család:  Juhász Zoltán, Juhász Réka, Juhász Dénes, valamint adatközlő táncos mesterek.  Műsor: 18.30 órakor táncoktatás, 21 óra – kor gála,  majd 22 órától táncház

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.