2018. január 18., csütörtök
Piroska

Extra

Ezeket biztos, hogy nem tudtad Bud Spencerről!

Kevesen tudják, hogy a jól megtermett, mackós mozgású, lapáttenyerű Carlo Pedersoli a Bud Spencer művésznevet egyik kedvenc sörmárkája, a Bud és színésze, Spencer Tracyre után vette fel. Az olasz úszót, vízilabdázót és színészt, leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel forgatott közös filmjeivel azonosítjuk. Ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belüli eredményt tudott elérni. Már életében a filmtörténet egyik legendás, sokat emlegetett alakjává vált.

Először vegyészmérnöknek tanult, de végül jogi diplomát szerzett. Szakmájában soha nem dolgozott. 1967-ben fedezte fel a filmes szakma producer apósának köszönhetően.


Sokan el sem hinnék, de Bud profi repülőgép- és helikopterpilóta vizsgát is tett, miután magával ragadta a repülés szeretete a Mindent bele, fiúk! forgatásán. Saját légitársaságot is alapított, de étteremlánca és gyermekruhákat készítő vállalkozása is volt.

Több zenei albumot is kiadott, melyeken olaszul és nápolyiul is énekelt. A politikai pályán is kipróbálta magát Silvio Berlusconi tanácsára, ám a 2005-ös római helyi választásokon veszített.


2010-ben barátjával és színésztársával, Terence Hillel megkapták az olasz Oscarnak számító David di Donatello-díjat. Unokája, Ales­sandro Pe­ders­oli egy magyar szépségbe, Vass Vivienbe szerelmes.

86 éves korában elhunyt a világ egyik leghíresebb olasz színésze Carlo Pedersoli. Korábban már többször is halálhírét keltették, tévesen, ám ezúttal a színész fia, Giuseppe Pedersoli jelentette be a gyászhírt. Édesapja nem szenvedett, csendesen ment el 2016. június 27-én hétfőn este 18 óra 15 perckor. Az utolsó szava csupán annyi volt: “Köszönöm!” Ezután hunyta le örökre a szemét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.

 • Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Ki van a fotókon? A 31 éves Megan Fox színésznő és a 24 éves Claudia Alende modell mintha ikrek lennének. Mindketten gyönyörűek, igéző szemekkel és tökéletes alakkal. Annyi a különbség, hogy Claudia teltebb és a kerek popsijáért egyszerűen odavannak a férfiak.

 • Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  25 előadását ünnepelte a Stephen King  horror regényéből készült Tortúra című darab a Karinthy Színházban. Az Árpa Attila és Balázs Andrea főszereplésével készült előadás nem alatt nem kevés sérülést szedett össze a színésznő, sőt a saját vérét is adta az előadás sikeréért.