EUR: 307,70 Ft
CHF: 282,14 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Extra

Ezeket biztos, hogy nem tudtad Bud Spencerről!

Kevesen tudják, hogy a jól megtermett, mackós mozgású, lapáttenyerű Carlo Pedersoli a Bud Spencer művésznevet egyik kedvenc sörmárkája, a Bud és színésze, Spencer Tracyre után vette fel. Az olasz úszót, vízilabdázót és színészt, leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel forgatott közös filmjeivel azonosítjuk. Ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belüli eredményt tudott elérni. Már életében a filmtörténet egyik legendás, sokat emlegetett alakjává vált.

Először vegyészmérnöknek tanult, de végül jogi diplomát szerzett. Szakmájában soha nem dolgozott. 1967-ben fedezte fel a filmes szakma producer apósának köszönhetően.

Sokan el sem hinnék, de Bud profi repülőgép- és helikopterpilóta vizsgát is tett, miután magával ragadta a repülés szeretete a Mindent bele, fiúk! forgatásán. Saját légitársaságot is alapított, de étteremlánca és gyermekruhákat készítő vállalkozása is volt.

Több zenei albumot is kiadott, melyeken olaszul és nápolyiul is énekelt. A politikai pályán is kipróbálta magát Silvio Berlusconi tanácsára, ám a 2005-ös római helyi választásokon veszített.

2010-ben barátjával és színésztársával, Terence Hillel megkapták az olasz Oscarnak számító David di Donatello-díjat. Unokája, Ales­sandro Pe­ders­oli egy magyar szépségbe, Vass Vivienbe szerelmes.

86 éves korában elhunyt a világ egyik leghíresebb olasz színésze Carlo Pedersoli. Korábban már többször is halálhírét keltették, tévesen, ám ezúttal a színész fia, Giuseppe Pedersoli jelentette be a gyászhírt. Édesapja nem szenvedett, csendesen ment el 2016. június 27-én hétfőn este 18 óra 15 perckor. Az utolsó szava csupán annyi volt: “Köszönöm!” Ezután hunyta le örökre a szemét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iszak Eszti: Meglepődtem, amikor Craig David bekövetett

  Iszak Eszti: Meglepődtem, amikor Craig David bekövetett

  Iszak Eszti, Dukai Regina és Kulcsár Edina – a képernyő mellett az Instagram sztárjai, akik százezrek életét teszik színesebbé nap mint nap. Vajon kiket követnek a közösségi média koronázatlan királynői és milyen más hírességeket inspirálnak stílusos fotóikkal?

 • Király Viktor: Még mindig gátlásos srác vagyok

  Király Viktor: Még mindig gátlásos srác vagyok

  Király Viktor és Veréb Tamás nemcsak lenyűgöző hangjával, de sármos külsejével is meghódította már lányok százezreit. Vajon a dögös szívtiprók a színpadon kívül is ekkora hatással vannak a nőkre vagy akkor egészen más a helyzet?

 • Meghalt Marcus Intalex

  Meghalt Marcus Intalex

  Meghalt Marcus Intalex, valódi nevén Marcus Kaye, manchesteri drum’n’bass dj és producer, a műfaj egyik legismertebb alakja – számolt be róla a BBC.

 • Sting újra Budapesten!

  Sting újra Budapesten!

  Öt év után ismét Budapesten ad koncertet Sting. A brit világsztár október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében.