EUR: 307,63 Ft
CHF: 286,67 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Ezrek menekülnek a Los Angeles-i erdőtűz elől

Altadena, 2009. augusztus 29.
Kisfiú ül egy altadenai utcán, miközben lángol az erdő a házak fölötti hegyoldalon 2009. augusztus 28-án. A Los Angelestől északra elterülő, Angeles National Forest nevű hatalmas nemzeti parkban 21 négyzetkilométeren pusztítanak erdőtüzek, amelyek miatt már több száz ember kiköltözött otthonából, százak pedig készen állnak a menekülésre. (MTI/EPA/Michal Czerwonka)

Emberek ezreit menekítették ki az egyesült államokbeli Los Angeles környékén egy szombat délután keletkezett erdőtűz miatt – közölték a helyi hatóságok.

A CNN hírtévé internetes honlapján azt írta, hogy az oltásban helikopterek és tűzoltók százai vettek részt.

A tüzet az okozta, hogy egy kisteherautó nagy sebességgel villanyoszlopnak ütközött, és az oszlopon elhelyezett transzformátor felrobbant.

Calabasas település környékén, ahol számos sztár él – többek között a Kardashian család, Jessica Simpson és Toni Braxton énekesnő -, eddig mintegy kétszáz hektáron vált az erdő a tűz martalékává. Mintegy ötezer embert kellett a kimenekíteni.

A tévében mutatott felvételeken az emberek az ég felé törő lángnyelveket nézték rémülten. A tüzet 50 kilométeres távolságból is látni lehetett. Az eseményről tudósító riporter szerint a látvány egy katasztrófafilmbelihez hasonlatos.

Kapcsolódó Cikkek