EUR: 307,75 Ft
CHF: 281,67 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Felesküdtek az új gyermekvasutasok

Százötven új gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi hagyományos éves avatóünnepségen a hűvösvölgyi végállomáson. Az eskütétel után új fejlesztéseket is átadtak a kisvasúton.

A 10–12 év közötti eskütevőket Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója fogadta gyermekvasutassá. A világ leghosszabb – 11,7018 kilométeres – gyermekvasútvonala tavaly a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült A fővárosi Gyermekvasúton az elmúlt időszakban is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Ezek eredményeként átadták a Hűvösvölgy állomás Domino 70 típusú biztosítóberendezésének új kezelőpultját és az Mk45 sorozatú mozdonyokra telepített új mozdonyfedélzeti rendszert. Előbbi a legmodernebb lesz a Gyermekvasút összes állomásának biztosítóberendezései közül, utóbbi pedig a járművek fontosabb üzemi jellemzőiről szolgáltat minden korábbinál részletesebb adatokat, sőt internetes nyomon követést is lehetővé tesz.

Gyermekvasutas avatás

Az új gyermekvasutasok

Fotók: MÁV Gyermekvasút

Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, egykori (akkor még) úttörővasutas és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója mutatta be az új kezelőpultot

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.