EUR: 307,55 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Életmód

Fétisek és egyéb állatfajták

Woman, Gothic, dark-haired, parasol and glossy corset, Image: 146469252, License: Rights-managed, Restrictions: MR_Yes, PR_No, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

A fetisiszták számára nem a partner, hanem annak egy testrésze az izgató (Profimedia)

A szexualitást ma már nem csupán a személyes vágyak, hanem a divattrendek is befolyásolják. A fetisizmusnak is van egy olyan olvasata, hogy nem más, mint ártalmatlan játék, ami bőrbe és lakkba csomagolva habosítja fel az unalmas, hétköznapi szexuális életet. A valóság azonban nem mindig ennyire romantikus.

Greenaway Párnakönyv című filmjében a főhősnő, Nagiko gyerekkora óta rabja annak, ha a testére írnak. Fétise egyben a bosszú eszköze is, hiszen miközben ízlelgeti a szexualitás titkait, emberi testre festett könyvekkel teljesíti ki bosszúját apja gyilkosán. Nem ez az egyetlen film, amelyben szerepel a fetisizmus misztikuma, a Született feleségekben például a pedáns Bree férje, Rex Van de Kamp is egy domina szolgálatait veszi igénybe, hogy kiélhesse szexuális perverzióját, ami nem más mint, hogy tűsarkakkal tipegjenek végig rajta. A fétisfilmeknek egyébként hatalmas piacuk van a pornóiparon belül.

A fetisizmus lényegét Alfred Binet francia fejlődéspszichológus 1887-ben fogalmazta meg – a kifejezést egyébként Sigmund Freud vitte át a köznyelvbe –, amikor arról beszélt, hogy élettelen tárgyakat is fel lehet ruházni szexuális vonzerővel. Bármi lehet a vágy tárgya: női alsónemű, harisnya, cipő, csizma, karkötő, a lényeg, hogy a tárgyfetisisztának nem kell partner. Vannak, akik bizonyos testrészeket kedvelnek, számukra egy lábfej, egy csukló vagy egy hajzuhatag okoz szexuális izgalmat, ebben az esetben pedig nem a partner személye számít, hanem csak egy részlete.

A latexfétis az egyik legelfogadottabb fetisizmus. Nyina szívesen bújik feszes, démoni erőt sugárzó ruhákba.

– Ez az anyag teljesen elzár a külvilágtól, átformálódom, és más lesz a személyiségem. Minden idegszálammal a szexre koncentrálok, ki vagyok éhezve az érzéki kalandokra – magyarázta Nyina a latex erejét. – Egy latexkesztyűbe bújtatott kézzel egészen más a tapintás, a külvilág eltompul. A dark-goth jellegű fűzőkben pedig igazi romlott hercegnőnek érzem magam.

 

 

 

A következő héten: Félrelépegető

Bizarr bálványok

A legbizarrabb fétiskedvelőket a szakirodalom kategóriákba sorolja.

Altocalcifil – A magas sarkak iránt vonzódik.
Ginonudomán – Másokról letépi a ruhát, mert ez hozza izgalomba.
Hirsutofil – A póthaj iránt érez szexuális vágyat.
Cremastistofil – Azokra mondják, akik felizgulnak, ha kirabolják őket.
Teratofil – Ronda emberek iránt vonzódik.
Cleptofil – Bizonyos dolgok lopása által jut szexuális kielégüléshez.
Nasofil – Felizgul partnere orra láttán.
Odaxefil – Harapás következtében él át szexuális örömöt.
Partenofil – Fétise a lányok szüzességének elvétele.

 

 

A henna festés akár egy huncut hétköznapi fétis is lehet

A hennafestés akár egy huncut hétköznapi fétis is lehet

Titkos fegyverek

A hétköznapokban egy csipetnyi fétis akár szexis is lehet. Maradjon rajtunk a tűsarkú cipő az előjáték alatt, bolondítsuk meg egy cuki kis fűzővel a szexet, vagy kényeztessük egy hosszú gyöngysorral kedvesünket.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  Végleg leáldozott a vékonyra kiszedett és a csíkra tetovált szemöldökök kora. Újabban a dús szemöldök a trendi, de azoknak sem kell kétségbeesniük, akik évek óta alaposan kiszedett vonalat viselnek, hiszen itt a szemöldökparóka.

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.