EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb X.kerület

Figyelem! Mérgezik a kutyákat Kőbányán

Rottenbiller park, kutyafuttató, kutya (Fotó: Máté Krisztián)

A Rottenbiller park kutyafuttatójában találták meg a szöges kolbászokat(Fotó: Máté Krisztián)

 

Szöges kolbászkarika, fagyállós virsli – az elmúlt napokban ilyen ételeket talált az állatvédelmi járőrszolgálat Kőbányán. Míg az első csalétekre a Rottenbiller parkban bukkantak, a mérgező virslit a Vörösdinka utca környékén találták. A polgármester utasítására a kőbányai közterület-felügyelet és az állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai fokozottan ellenőrzik a kőbányai kutyafuttatókat, és arra kérik a felelős gazdákat, jelezzék, ha hasonló esettel találkoznak.

13267813_1788987111332560_501277220036751986_n

A virsliket fagyállóval itatták át fotó: Állatvédelmi Járőrszolgálat/facebook

Sajnálatos módon az elmúlt években Budapest több közterületén, parkjában, erdőjében, futtatójában előfordult, hogy így próbáltak fájdalmat, sérülést okozni a kutyáknak, ami akár halállal is végződhet. Ha valaki gyanús ételt talál a kutyafuttatók környékén, jelentse a rendőrségen vagy a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleténél, a Kőkert Kft.-nél, illetve az állatvédelmi járőrszolgálatnál.

Rottenbiller park, kutyafuttató, kutya (Fotó: Máté Krisztián)

A kép illusztráció, a kihelyezett kolbászokban el voltak rejtve a szögek, ezért a kutyák gond nélkül bekaphatták (Fotó: Máté Krisztián)

A kőbányai kutyások fel vannak háborodva. – Először jöttek a hírek, hogy sok parkból ki leszünk tiltva. A békés együttélés miatt megértem, hogy mi megyünk a futtatóba, és akkor rend lesz. De ez! – kelt ki magából Ilona, aki nem akart szerepelni az újságban, mert mint mondta, mostanában nem jó kutyagazdinak lenni a X. kerületben. –Ki akar megölni egy békés állatot? A futtatók nekünk vannak, már ott is zavarnak a kutyák? Már ezt sem értem, de a gyilkolásra amúgy sincs mentség!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.