EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,10 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb X.kerület

Figyelem! Mérgezik a kutyákat Kőbányán

Rottenbiller park, kutyafuttató, kutya (Fotó: Máté Krisztián)

A Rottenbiller park kutyafuttatójában találták meg a szöges kolbászokat(Fotó: Máté Krisztián)

 

Szöges kolbászkarika, fagyállós virsli – az elmúlt napokban ilyen ételeket talált az állatvédelmi járőrszolgálat Kőbányán. Míg az első csalétekre a Rottenbiller parkban bukkantak, a mérgező virslit a Vörösdinka utca környékén találták. A polgármester utasítására a kőbányai közterület-felügyelet és az állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai fokozottan ellenőrzik a kőbányai kutyafuttatókat, és arra kérik a felelős gazdákat, jelezzék, ha hasonló esettel találkoznak.

13267813_1788987111332560_501277220036751986_n

A virsliket fagyállóval itatták át fotó: Állatvédelmi Járőrszolgálat/facebook

Sajnálatos módon az elmúlt években Budapest több közterületén, parkjában, erdőjében, futtatójában előfordult, hogy így próbáltak fájdalmat, sérülést okozni a kutyáknak, ami akár halállal is végződhet. Ha valaki gyanús ételt talál a kutyafuttatók környékén, jelentse a rendőrségen vagy a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleténél, a Kőkert Kft.-nél, illetve az állatvédelmi járőrszolgálatnál.

Rottenbiller park, kutyafuttató, kutya (Fotó: Máté Krisztián)

A kép illusztráció, a kihelyezett kolbászokban el voltak rejtve a szögek, ezért a kutyák gond nélkül bekaphatták (Fotó: Máté Krisztián)

A kőbányai kutyások fel vannak háborodva. – Először jöttek a hírek, hogy sok parkból ki leszünk tiltva. A békés együttélés miatt megértem, hogy mi megyünk a futtatóba, és akkor rend lesz. De ez! – kelt ki magából Ilona, aki nem akart szerepelni az újságban, mert mint mondta, mostanában nem jó kutyagazdinak lenni a X. kerületben. –Ki akar megölni egy békés állatot? A futtatók nekünk vannak, már ott is zavarnak a kutyák? Már ezt sem értem, de a gyilkolásra amúgy sincs mentség!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.