EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Külföld

Folyó alatt akartak szeszt csempészni Ukrajnába

Csővezetéket próbáltak építeni szeszcsempészek a Dnyeszter folyó alatt Moldova és Ukrajna között, ám rajta vesztettek: a hatóság felfedezte munkálataikat.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) kedden adta hírül, hogy ukrán határőrök véget vetettek a titkos csőfektetésnek a folyó medrében. A kudarcot vallott alkoholcsempészek a Dnyeszter ukrajnai partján kibéreltek egy házat, és onnan láttak neki a munkálatoknak. Az alkohol a másik irányba áramlott volna: Moldovából Ukrajnába.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy Moldova nem csak Ukrajna, hanem más volt szovjet tagköztársaságok szeszcsempészeinek is fő beszerzési forrása.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról – derült ki a Learning & Behavior című folyóiratban publikált új tanulmányból, amely korábbi vizsgálatok eredményeit megerősítve azt is kimutatta, hogy az emberi arckifejezésekből kiolvasott negatív, vagy pozitív érzelmek feldolgozására az agyuk különböző részeit használják az állatok.

 • Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  A kivándorlás a közép- és kelet-európai országokból jelentősen csökkentette 1990 óta a térség országainak népességét, és növelte Nyugat-Európáét – mutatták ki az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) és a bécsi Wittgenstein Demográfiai Központ kutatói.

 • Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Súlyos, valószínűleg végstádiumú daganatos betegséggel kórházba vitték Joe Jacksont, a néhai Michael Jackson édesapját, a Jackson család fejét – jelentette pénteken az amerikai és a brit média.