EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Életmód

Grillvarázs a kertben

Group of young people having a barbecue in the garden, Image: 40462934, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

A grillezés közösségi műfaj (Profimedia)

A grillezés az egyik legjobb apropó a nyári családi délutánok és az esti baráti összejövetelek szervezésére, ráadásul ilyenkor a háziasszony is szusszanhat egy kicsit, hiszen ez kifejezetten férfias műfaj. Az ételek titka a jól elkészített pácban rejlik. A hús lehet szárnyas, marha vagy sertés, de zöldségeket is bátran pakoljunk fel a grillrácsra.

A hús előkészítése is fontos. Mindig klopfoljuk ki pácolás előtt, de ne verjük szét, csak lazítsunk a szerkezetén. A páclében minimum 2-3 órát ázzon sütés előtt. A profik a többnapos pácolásra esküsznek, de figyeljünk oda, mert ha túlszívja magát, az sem jó. A páckészítés nem nehéz, a hozzávalókat össze kell keverni egy tálban, ebbe kell belefektetni a húst, és megfelelő ideig állni hagyni.

Pork steaks on a gas grill, Image: 168070836, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Minden a pácoláson múlik (Profimedia)

Hagyományos pác

1 dl olívaolaj
2 evőkanál mustár
6 gerezd fokhagyma összezúzva
1 kiskanál őrölt bors

 

 

Mediterrán pác

1 evőkanálnyi olívaolaj
1 kisebb csokor petrezselyem
2 evőkanálnyi méz
2 kisebb gerezd fokhagyma
0,5 dl balzsamecet

Csípős-paradicsomos pác 

1 dl balzsamecet
3 ek. ketchup
2 ek. cukor
1 ek. csiliszósz
bors ízlés szerint

Levendulavirágos-fűszeres pác

1 csipet levendulavirág
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ágacska rozmaring
1 dl olívaolaj

Címkék

Kapcsolódó Cikkek