2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb XXII.kerület

Gyógyulj meg, Bogi!

A XI. kerületben élő Horváth Boglárka tavaly a Budai Nagy Antal Gimnázium nyolcadikos diákjaként elájult angolórán, és leállt a szíve. Tanárai élesztették újra és tartották életben, amíg kiért a mentő. Bogi a súlyos oxigénhiány miatt most mozdulatlanul fekszik, és elvesztette a látását is. Ápolásához a családnak speciális eszközökre és egy másik lakásra van szüksége, ezért szerveztek a tanárok, a diáktársak és a szülők jótékonysági juniálist. Aki szeretné támogatni Bogi gyógyulását, most is megteheti!

A Horváth Boglárka gyógyulásáért rendezett juniálisra mi is elmentünk. Szívszorító, ugyanakkor felemelő volt látni a tanárok, diáktársak, szülők összefogását azért, hogy segíteni tudjanak. A Budai Nagy Antal Gimnázium udvarán kialakított büféasztalokon a diákok sütötte finomságokat és általuk készített kézműves tárgyakat árultak, hogy a bevételből támogassák Bogit és családját.


Kurucz Krisztina, Boglárka volt osztályfőnöke elmondta, tartják a kapcsolatot vele, ő is és a diákok is rendszeresen mesélnek neki az iskolában történtekről.

– Eddig is igyekeztünk segíteni Boginak és a családjának, de most egy nagyobb összefogásra van szükség. Az ápoláshoz 24 órás ellátás, speciális eszközök és olyan lakás kell, amelyben ezek a speciális gyógyászati eszközök elhelyezhetők. Minden együttérző szülő támogatása nagyon fontos, és hálás köszönet érte – számolt be a Lokál Extrának Lukácsi Krisztina. A Budai Nagy Antal Gimnázium szülői munkaközösségének vezetőjétől azt is megtudtuk, hamarosan alapítványt hoznak létre, de addig is aki segíteni szeretne, az keresse őt a +36 30/535-1402-es  telefonszámon vagy érdeklődjön a bnag@gmail.com e-mail-címen.


Bogi a BNAG-ban22

Horváth Boglárkát elhozták mentővel a régi iskolájába

Bogi édesanyjával22

Bogi édesanyjával

Bogi közönség22

Nemcsak a Budaihoz tartozó szülők és családok vettek részt a juniálison

Bogi Mészáros Lea és Kökény Bea22

Mészáros Lea és Kökény Bea is eljött egy szülő hívására Boginak segíteni

Bogi muffin22

Bogiért sütötték a muffint az osztálytársai

Bogi palacsinta22

Palacsintával, házi sütikkel gyűjtötték a támogatást a budaisok

Bogi támogató tárgyak22

Kézműves tárgyakat is felajánlottak a diákok társukért

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.