EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XXI.kerület

Ha betartanák a szabályokat, nem kellene lámpa

Borbély Lénárd polgármester nyomógombos közlekedési lámpa felállítását kérte a fővárostól a Weiss Manfréd úti gyalogosátkelőhöz, mivel május végén elgázoltak itt egy férfit, de hat évvel ezelőtt is volt ezen a szakaszon egy halálos baleset. A csepel.info értesülése szerint a polgármester kérésére a Budapesti Közlekedési Központ megvizsgálja az új lámpa felállításának szükségességét, ennek érdekében közlekedésszámlálást végeznek és áttekintik az átkelőhöz kapcsolódó baleseti statisztikákat is.

Weiss Manfred út, gyalogos gázolás, átkelő, baleset (Fotó: Keresztesi Balázs)

Rendszeres a gyorshajtás a Weiss Manfréd úton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Remélhetőleg a lámpa segíteni fog a helyzeten, bár ha mindenki betartaná a szabályokat, ez nem lenne balesetveszélyes útszakasz. Itt ugyanis csak 50 kilométerrel lehet haladni óránként, a zebra jól láthatóan ki van táblázva, a rendőrség pedig rendszeresen traffipaxozik, mégis állandó a gyorshajtás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.