EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XXI.kerület

Ha betartanák a szabályokat, nem kellene lámpa

Borbély Lénárd polgármester nyomógombos közlekedési lámpa felállítását kérte a fővárostól a Weiss Manfréd úti gyalogosátkelőhöz, mivel május végén elgázoltak itt egy férfit, de hat évvel ezelőtt is volt ezen a szakaszon egy halálos baleset. A csepel.info értesülése szerint a polgármester kérésére a Budapesti Közlekedési Központ megvizsgálja az új lámpa felállításának szükségességét, ennek érdekében közlekedésszámlálást végeznek és áttekintik az átkelőhöz kapcsolódó baleseti statisztikákat is.

Weiss Manfred út, gyalogos gázolás, átkelő, baleset (Fotó: Keresztesi Balázs)

Rendszeres a gyorshajtás a Weiss Manfréd úton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Remélhetőleg a lámpa segíteni fog a helyzeten, bár ha mindenki betartaná a szabályokat, ez nem lenne balesetveszélyes útszakasz. Itt ugyanis csak 50 kilométerrel lehet haladni óránként, a zebra jól láthatóan ki van táblázva, a rendőrség pedig rendszeresen traffipaxozik, mégis állandó a gyorshajtás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.