EUR: 310,49 Ft
CHF: 288,94 Ft
2017. január 25., szerda
Pál

Külföld

Halálra késelték a parlamenti képviselőnőt

Birstall, 2016. június 16.
Bűnügyi helyszínelő az észak-angliai Birstall településen 2016. június 16-án, miután fegyveres támadás érte Jo Cox brit parlamenti képviselőt a helyi könyvtár előtt. Az ellenzéki Munkáspárt 41 éves, alsóházi politikusát mentőhelikopterrel a közeli Leeds egyik kórházba szállították, aki időközben belehalt sérüléseibe. Az incidens után őrizetbe vettek egy 52 éves férfit. Jo Cox a brit EU-tagság fenntartását pártoló kampánycsoport aktív tagja volt. (MTI/EPA/Jon Super)

Belehalt sérüléseibe Jo Cox brit parlamenti képviselőnő, akit csütörtökön, angliai választókerületében ért fegyveres támadás – közölte csütörtök este a rendőrség.

A 41 éves, kétgyermekes Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen fogadóórájáról jött ki az észak-angliai Leeds egyik elővárosa, Birstall könyvtárából, amikor a támadás érte.

A területileg illetékes nyugat-yorkshire megyei rendőrség wakefieldi központjában a nyomozás vezetői csütörtök este megerősítették, hogy őrizetbe vettek egy 52 éves gyanúsítottat. A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak, köztük egy lőfegyvert.

A tájékoztatás szerint megsérült egy 77 esztendős férfi is.

Szemtanúk szerint ő megpróbálta feltartóztatni a támadót, aki késsel megsebesítette.

A környékbeli lakók a BBC-nek elmondták, hogy az őrizetbe vett merénylő egy Tommy Mair nevű helybéli lakos.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek