EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán?

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán, írta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében – számolt be az Origo.

Demján szerint Spéder az FHB 30 milliárdos hiányát a szövetkezetekkel fizettette meg és most arra akarja kényszeríteni őket, hogy felvásárolják az FHB részvényeit. Az Országos Takarékszöveti Szövetség elnöke azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vizsgálja ki, hogyan érvényesültek a takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célok. Azt írja, meggyőződése, hogy  a kormányt és a miniszterelnököt is félretájékoztatták  a szektor számairól és pénzügyi adatairól.

A nagyvállalkozó szerint a takarékszövetkezeti integráció után a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent. A nyereség a plusz 10 milliárd forintról 2 milliárd forintos veszteségbe fordult. Ezzel párhuzamosan a Spéder Zoltán vezette konzorcium többségi tulajdonába került Takarékbank tizenhatszorosára növelte a nyereségét.

A szintén integrációs tag FHB vesztesége 10 milliárd forint – ezzel az egész takarékszövetkezeti szektor súlyos veszteségbe került – írja Demján Sándor.

További részletek az Origo.hu-n olvashatóak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.