EUR: 305,12 Ft
CHF: 271,24 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Belföld

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán?

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán, írta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében – számolt be az Origo.

Demján szerint Spéder az FHB 30 milliárdos hiányát a szövetkezetekkel fizettette meg és most arra akarja kényszeríteni őket, hogy felvásárolják az FHB részvényeit. Az Országos Takarékszöveti Szövetség elnöke azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vizsgálja ki, hogyan érvényesültek a takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célok. Azt írja, meggyőződése, hogy  a kormányt és a miniszterelnököt is félretájékoztatták  a szektor számairól és pénzügyi adatairól.

A nagyvállalkozó szerint a takarékszövetkezeti integráció után a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent. A nyereség a plusz 10 milliárd forintról 2 milliárd forintos veszteségbe fordult. Ezzel párhuzamosan a Spéder Zoltán vezette konzorcium többségi tulajdonába került Takarékbank tizenhatszorosára növelte a nyereségét.

A szintén integrációs tag FHB vesztesége 10 milliárd forint – ezzel az egész takarékszövetkezeti szektor súlyos veszteségbe került – írja Demján Sándor.

További részletek az Origo.hu-n olvashatóak.

Kapcsolódó Cikkek