EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Házkutatás volt Spéderéknél

Adathordozókat foglaltak le és házkutatást tartottak szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az FHB-csoportnál és Spéder Zoltán nagyvállalkozó egyes érdekeltségeinél – írja az Mno.hu. A hírportál értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette, kérdésükre azt közölték, hogy szerdán több helyen is házkutatást tartottak az FHB-csoportnál.

Budapest, 2014. november 14. Mórocz Adrienn színművész, bábos, táncművész átveszi a Junior Prima Magyar színház- és filmművészet kategóriájának díját Spéder Zoltántól, az FHB Jelzálogbank Nyrt. izgatóságának elnökétől a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen 2014. november 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Spéder Zoltán (Fotó: MTI Fotó)

Ennek előzménye, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már január 11-e óta csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást folytat a Spéder Zoltán Index.hu tulajdonos érdekeltségébe tartozó FHB-bankcsoporttal szemben. Az ORFK azt is jelezte, hogy az FHB-bankcsoport mellett „több más helyszínen is házkutatásokra és lefoglalásokra került sor”. A nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik.

Az FHB nem akart reagálni az ügyre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kövér László: az értékteremtő munka nem mellőzhető

  Kövér László: az értékteremtő munka nem mellőzhető

  Az ember értékteremtő munkája a jelenben és a jövőben nem mellőzhető, semmivel sem kiváltható – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezett országos szakmunkás versenyek helyezetteit és felkészítőit köszöntő ünnepségen, a Parlamentben.

 • Migránssimogató szak a Soros-egyetemen

  Migránssimogató szak a Soros-egyetemen

  A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi.

 • A tiroli kormányfő is lezárná a Brenner-hágói határszakaszt

  A tiroli kormányfő is lezárná a Brenner-hágói határszakaszt

  A jobb időjárás miatt egyre több menekült érkezik a Földközi-tengeren át Európába, ezért a tiroli tartományi vezető azt sem zárta ki, hogy szükség esetén lezárhatják a Brenner-hágónál lévő határszakaszt – számolt be az Ö1 osztrák közszolgálati rádió pénteken.