EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb

Helyreigazítás

Lapunk május 19-i számában írtunk arról, hogy Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító vállalatában. Az MPT Security Zrt.-be az a Mártonné Uhrin Enikő vásárolta be magát, aki az FHB felügyelőbizottságának tagja, de ő és Spéder a BIF Zrt. igazgatótanácsában is együtt ülnek. Azt írtuk, hogy a lépéssel Spéder Zoltán gyakorlatilag kiszorította a Postát a saját cégéből, azonban tévesen állítottuk, hogy az FHB Spéder többségi tulajdonában lenne, hiszen a vállalkozó a március 31-i adatok szerint az A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül 14,49 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben. Ennek megfelelően az alábbi helyreigazítást tesszük.

2016. május 19. napján a Lokál Hetilap nyomtatott lapszám 3. és 5. oldalai „Újabb médiacézár Panamában” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „az FHB Spéder Zoltán többségi tulajdonában áll”.

A valóság ezzel szemben az, hogy sem az FHB Jelzálogbank Nyrt., sem az FHB Bank Zrt. nincs dr. Spéder Zoltán többségi tulajdonában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.