EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb

Helyreigazítás

Lapunk május 19-i számában írtunk arról, hogy Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító vállalatában. Az MPT Security Zrt.-be az a Mártonné Uhrin Enikő vásárolta be magát, aki az FHB felügyelőbizottságának tagja, de ő és Spéder a BIF Zrt. igazgatótanácsában is együtt ülnek. Azt írtuk, hogy a lépéssel Spéder Zoltán gyakorlatilag kiszorította a Postát a saját cégéből, azonban tévesen állítottuk, hogy az FHB Spéder többségi tulajdonában lenne, hiszen a vállalkozó a március 31-i adatok szerint az A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül 14,49 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben. Ennek megfelelően az alábbi helyreigazítást tesszük.

2016. május 19. napján a Lokál Hetilap nyomtatott lapszám 3. és 5. oldalai „Újabb médiacézár Panamában” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „az FHB Spéder Zoltán többségi tulajdonában áll”.

A valóság ezzel szemben az, hogy sem az FHB Jelzálogbank Nyrt., sem az FHB Bank Zrt. nincs dr. Spéder Zoltán többségi tulajdonában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.