2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb

Helyreigazítás

Lapunk május 19-i számában írtunk arról, hogy Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító vállalatában. Az MPT Security Zrt.-be az a Mártonné Uhrin Enikő vásárolta be magát, aki az FHB felügyelőbizottságának tagja, de ő és Spéder a BIF Zrt. igazgatótanácsában is együtt ülnek. Azt írtuk, hogy a lépéssel Spéder Zoltán gyakorlatilag kiszorította a Postát a saját cégéből, azonban tévesen állítottuk, hogy az FHB Spéder többségi tulajdonában lenne, hiszen a vállalkozó a március 31-i adatok szerint az A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül 14,49 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben. Ennek megfelelően az alábbi helyreigazítást tesszük.

2016. május 19. napján a Lokál Hetilap nyomtatott lapszám 3. és 5. oldalai „Újabb médiacézár Panamában” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „az FHB Spéder Zoltán többségi tulajdonában áll”.


A valóság ezzel szemben az, hogy sem az FHB Jelzálogbank Nyrt., sem az FHB Bank Zrt. nincs dr. Spéder Zoltán többségi tulajdonában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.