2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb

Helyreigazítás

Lapunk május 19-i számában írtunk arról, hogy Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító vállalatában. Az MPT Security Zrt.-be az a Mártonné Uhrin Enikő vásárolta be magát, aki az FHB felügyelőbizottságának tagja, de ő és Spéder a BIF Zrt. igazgatótanácsában is együtt ülnek. Azt írtuk, hogy a lépéssel Spéder Zoltán gyakorlatilag kiszorította a Postát a saját cégéből, azonban tévesen állítottuk, hogy az FHB Spéder többségi tulajdonában lenne, hiszen a vállalkozó a március 31-i adatok szerint az A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül 14,49 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben. Ennek megfelelően az alábbi helyreigazítást tesszük.

2016. május 19. napján a Lokál Hetilap nyomtatott lapszám 3. és 5. oldalai „Újabb médiacézár Panamában” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „az FHB Spéder Zoltán többségi tulajdonában áll”.


A valóság ezzel szemben az, hogy sem az FHB Jelzálogbank Nyrt., sem az FHB Bank Zrt. nincs dr. Spéder Zoltán többségi tulajdonában.

Kapcsolódó Cikkek