EUR: 304,40 Ft
CHF: 272,75 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb

Helyreigazítás

Lapunk május 19-i számában írtunk arról, hogy Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító vállalatában. Az MPT Security Zrt.-be az a Mártonné Uhrin Enikő vásárolta be magát, aki az FHB felügyelőbizottságának tagja, de ő és Spéder a BIF Zrt. igazgatótanácsában is együtt ülnek. Azt írtuk, hogy a lépéssel Spéder Zoltán gyakorlatilag kiszorította a Postát a saját cégéből, azonban tévesen állítottuk, hogy az FHB Spéder többségi tulajdonában lenne, hiszen a vállalkozó a március 31-i adatok szerint az A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül 14,49 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben. Ennek megfelelően az alábbi helyreigazítást tesszük.

2016. május 19. napján a Lokál Hetilap nyomtatott lapszám 3. és 5. oldalai „Újabb médiacézár Panamában” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „az FHB Spéder Zoltán többségi tulajdonában áll”.

A valóság ezzel szemben az, hogy sem az FHB Jelzálogbank Nyrt., sem az FHB Bank Zrt. nincs dr. Spéder Zoltán többségi tulajdonában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.