2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Sport

Hitchcock még egy évet vállal az NHL-ben

Még egy szezont vállal Ken Hitchcock vezetőedzőként az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt St. Louis Bluesnál, majd jövő nyáron visszavonul.

A 64 éves szakember elmondta, eredetileg a mostani lett volna az utolsó idénye, ám a vezetőség egyben tudja tartani azt a csapatot, amellyel most a főcsoportdöntőig jutottak, így érez magában még egy sikeresnek ígérkező esztendőt.


Hitchcock 2011. november 7. óta irányítja a Bluest, amellyel 224 győzelmet ért el az alapszakaszban, és ezzel a klub történetének második legeredményesebb trénere, a 66,7 százalékos győzelmi mutatója pedig a legjobbnak számít. A St. Louis-i gárda ezelőtt utoljára 2001-ben jutott el a playoff harmadik körébe.

Az edző 1995 és 2002 között a Dallas Starsnál dolgozott, és 1999-ben Stanley Kupát nyert az együttessel, a rá következő évben pedig döntős volt. Ezt követően a Philadelphia Flyers (2002-06) és a Columbus Blue Jackets (2006-10) csapatát irányította. Az alapszakaszban összesen 757 győzelmet ért el, ezzel az örökranglista negyedik helyén áll. Hitchcock 2002-ben, 2010-ben és 2014-ben olimpiai bajnok volt a kanadai válogatott másodedzőjeként. Az NHL-ben 2012-ben az év edzőjének választottak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

  • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.