2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVII.kerület

Hyppolit a Kondorban

Mi történik, ha egy kispolgári házaspár  arisztokrata életmódra vágyik? Felbérelnek egy lakájt! Schneider úr és neje egy  pillanat  alatt  szmokingra  és  estélyire   váltja az otthonkát, pacal helyett lazacot  esznek, operába járnak és még rengeteg  furábbnál  furább  helyzetbe  kerülnek  a  „rang” elérése érdekében. Hyppolit nagy  fába vágja a fejszéjét, amikor ebbe a házba szerződött. Hogy sikerül-e megnevel – ni e két jómadarat?  A Hyppolit a lakáj  1931-ben bemutatott fekete-fehér magyar  filmvígjáték.  A  második  magyar  hangosfilm nagy sztárokat vonultatott fel. A  Németországból hazatért Székely István,  a slágerzeneszerző Eisemann Mihály, a  korszak legnagyobb operatőre, Eiben István és a forgatókönyvíró Nóti Károly, valamint mellettük három legendás színész:  Csortos Gyula, Kabos Gyula és Jávor Pál.  2000-ben beválasztották az Új Budapesti  Tizenkettőbe, 2012-ben pedig bekerült a  Magyar Művészeti Akadémia tagjai által  kiválasztott  legjobb  53  magyar  alkotás   közé. A ma már klasszikusnak számító  film színpadi változatát az ART’-Z MÁS  Társulat  és  Figurák  Színjátszó  Társulat   előadásában június 11-én 19 órától a Kondor Béla Közösségi Házban nézhetik meg  az érdeklődők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.