EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Ibrahimovic lemondja a válogatottságot

Zlatan Ibrahimovic kedden megerősítette korábbi döntését, miszerint a Franciaországban zajló Európa-bajnokság után nem szerepel a svéd labdarúgó-válogatottban.

“Svédország utolsó Európa-bajnoki meccse egyben az én utolsó mérkőzésem is lesz a válogatottban, de remélem, erre nem holnap kerül sor” – nyilatkozta kedden a 34 éves csatár. A skandináv együttes az E csoport harmadik fordulójában Belgiummal találkozik szerdán Nizzában és csak győzelem esetén jut tovább a 16 közé.

Ibrahimovic 2001-ben mutatkozott be a válogatottban, eddig 115 meccsen 62 gólt szerzett, részt vett két világbajnokságon és ez a negyedik kontinenstornája. Mint elmondta: ha nem jutnak tovább a csoportkörből, akkor sem csalódottan búcsúzik majd a nemzeti csapattól. “Nagyon büszke vagyok egyrészt arra, hogy a svéd válogatott csapatkapitánya lehetek, másrészt pedig arra, amit eddig elértem”.

“A legnagyobb sztárunk vonul vissza, ez nagy veszteség. Egyrészt mint gólszerző, másrészt mint egyéniség. Csupán egy játékosunk van azonos szinten Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval. Ő Zlatan Ibrahimovic” – vélekedett Erik Hamrén szövetségi kapitány. Elárulta, a csatár januárban vagy februárban megvitatta vele a döntését.

Bár a támadójátékos bekerült a svéd olimpiai válogatott múlt szerdán kihirdetett 35 fős bő keretébe, a keddi sajtótájékoztatón közölte, hogy biztosan nem lesz ott Rio de Janeiróban.

Zlatan Ibrahimovic az elmúlt három idényben a Paris Saint-Germain csapatát erősítette, de nem hosszabbította meg lejáró szerződését. A brit sportsajtó értesülései szerint a Manchester United színeiben folytatja pályafutását, de hivatalos bejelentés még nem történt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.