EUR: 309,21 Ft
CHF: 284,58 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Ilyen egy szerethető válogatott

Hétfő este nem sokkal kilenc óra után gyakorlatilag üresen kongott a Rákóczi út, hiszen a nemzeti tizenegy épp Belgium ellen próbálta meg kiharcolni a továbbjutást az Európa-bajnokságon. Végül a mieink kikaptak, de jellemző a szurkolók a válogatotthoz való hozzáállására, hogy a vereség ellenére szép volt, fiúkkal búcsúztak a csapattól.

Budapest, 2016. június 26. „Hajrá, magyarok” felirat olvasható egy 7-es busz utastájékoztató kijelzőjén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzése közben a belvárosi Rákóczi úton 2016. június 26-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nem véletlen ez, hiszen több játékos is olyan teljesítményt tett le az asztalra, amit csak dicsérő szavakkal lehet illetni. Szalai az osztrákok ellen szerzett gólja után láthatóan felszabadult, és bízhatunk benne, hogy a jövőben termeli majd a gólokat. Stieber klasszis emelését soha nem fogjuk elfelejteni. Kleinheisler és Nagy Ádám bebizonyították, hogy lehet és kell is számolni a fiatalokkal, de ott van Gera és Király is, akik ki tudja hányadik fiatalságukat élik. Vagy Dzsudzsák Balázs, aki a pótselejtező után ismét igazi vezére volt a válogatottnak.

Ez a csapat több volt, mint egyének összessége, ehhez pedig egy németre volt szükség. Bernd Storck elhitette a fiúkkal, hogy meg tudják csinálni azt, amit az elmúlt két hétben láttunk tőlük. Bebizonyította, hogy ha hiszünk magunkban, a szerencse is mellénk áll és sokkal többet el lehet érni, mint azt korábban gondoltuk. És nem utolsósorban igazzá tette az elmúlt években sokat pufogtatott frázist: most tényleg szerethető válogatottunk van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.