EUR: 304,72 Ft
CHF: 272,93 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb I.kerület II.kerület

Itt minden felekezet labdába rúg!

Egyházi focitorna a Czakó pályán ( Fotó: Sáfár Tibor)

Egész nap gurítottak az egyházi focitornán

Igazi örömfocit, lelkes küzdelmet, gyönyörű gólokat és összetartó közösségeket láthattunk a Czakó utcai pályán tartott 23. egyházi focibajnokságon. Mindezt a szokásos focimeccseket kísérő csúnya beszéd nélkül, hiszen a csapatoknak vigyázniuk kellett, mert minden káromkodásért két perc kiállítás járt. A kupát a Tabáni Szent Sasok vitték el, a közönségdíjas pedig a Fő utcai Budai Görög Katolikus Egyházközség Szent Flórián csapata kapta.

Az egyházi focibajnokság csaknem negyedszázados történetében most először focizott is a díszvendég. A 70 éves Szőke István, a Fradi örökös bajnoka két órát játszott a zöld-fehér Tabáni Szent Katalin Plébánia csapatában.

– Amikor lejött a pályáról, azt mondta: csak fél ebédet érdemlek, mert nem rúgtam gólt – mesélte a Lokálnak Vecsey András. Az egyházi foci ötletgazdája és szervezője hozzátette, kevés volt a kiállítás, a mérkőzések sportszerűek voltak.

– A játékosok lendülete, győzni akarása és alkalmankénti sikertelensége miatt egyszer-egyszer hallottam nem „irodalmi” szavakat, de ezeket a játéktéren kívül mondták. Az elmúlt 23 év „gipszes sportsérüléseiből” azonban erre a bajnokságra jutott a második. A Bécsi Kapu téri evangélikus templom csapatkapitánya az egyik fejelés után rosszul ért talajt és a bokacsontjából letört egy darab, ezért be kellett gipszelni. Mindannyiunk nevében gyors gyógyulást kívánunk sporttársunknak!

Az idei focitornát a Tabáni Szent Sasok nyerték, a második helyet a Várvédő Lovagok, a harmadikat pedig a Szent Anna Plébánia II. csapata érdemelte ki. Vecsey András elmondta, az egyházi foci gólkirálya Gál Boldizsár lett a Krisztinavárosi Plébánia csapatából, a legjobb kapus címet Csicsics Sándornak ítélték oda a Várvédő Lovagoktól, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Bács Megyert találták, a győztes Tabáni Szent Sasok közül.

Egyházi focitorna a Czakó pályán ( Fotó: Sáfár Tibor)

Fejben is erősek voltak a játékosok

– A közönségdíjas személyes kedvencem, a Budai Görög Katolikus Egyházközség Szent Flórián görög katolikus templom csapata lett, amely két atyával és húszfős szurkolótáborral vett részt a felekezeti tornán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.