EUR: 310,50 Ft
CHF: 259,21 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XXI.kerület

Kalózok lepték el a Duna-partot

Átadták Budapest egyik legkülönlegesebb és legszebb játszóterét a Hollandi úton. A vadonatúj pihenőparkban kalózhajó, anya-baba hinta várja a családokat, sőt, itt még a kerekesszékesek is hintázhatnak. Az elmúlt pár nap extrém időjárása azonban nem kedvezett az új gyepnek, az eső okozta károkat most állítják helyre a szakemberek, ezért egy-két hétig most nem látogatható a park.

Csepel, Kis-Duna part Hollandi út, kalózjátszótér átadása (Fotó: Keresztesi Balázs)

A baba-mama hintában együtt szórakozhat a gyermek és a szülő
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

– Döntéseink középpontjában minden esetben a gyerekek állnak, a gyerekek pedig kiemelt figyelmet kapnak, hiszen nekik, a jövőnek építjük a várost. Ezért hívtuk életre egy évvel ezelőtt a csepeli gyermekszigetprogramot: elkezdtük felújítani az óvoda- és bölcsőde épületeket és -udvarokat és a játszótereket is. Ahol most vagyunk, az Budapest egyik legkülönlegesebb játszótere, egy valósághű kalózhajóval büszkélkedhet – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki számadatokkal is szolgált. A 13 méteres kalózhajó egy 140 négyzetméteres homoktengerben helyezkedik el, a park kialakítása során ötszáz köbméter földet mozgattak meg, 1100 négyzetméteren fektettek le gyepszőnyeget, a játékok egy éven keresztül készültek, a földmunkák két hónapot vettek igénybe.


Csepel, Kis-Duna part Hollandi út, kalózjátszótér átadása, Barni (Fotó: Keresztesi Balázs)

Barni egész nap nem vette le az ajándékba kapott kalózszemet
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Csepel, Kis-Duna part Hollandi út, kalózjátszótér átadása (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kerületi óvodások körtáncokkal és énekkel köszöntötték az új játszóteret
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Csepel, Kis-Duna part Hollandi út, kalózjátszótér átadása (Fotó: Keresztesi Balázs)

Hinta, csúszda,és csónakhajó is várja a gyerekeket
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.