2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XVII.kerület

Kerti parti a sugárúton

A Rákoskerti Művelődési Ház és a Rákoskerti Polgári Kör idén is megszervezte a Rákoskert Napja rendezvényt. Egész vasárnap színes programokkal várták a helyieket a Platánsoron és a Jubileumi Parkban. Aki épp nem a színpadi produkciót nézte vagy vásárolt a sugárúton felállított sátrak kínálatából, az lovaskocsin vagy egy régi Ikarus buszon járhatta be a környéket.

Rákoskerti időutazó ikarus busz, Rákoskert napja (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Cinkotai Hagyományőrző Dalkör autentikus előadással készült
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Rákoskerti időutazó ikarus busz, Rákoskert napja (Fotó: Keresztesi Balázs)

Szép idő várta a rákoskertieket vasárnap
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • László Tamás: Koncepciós pereket idéző eljárások vannak a kerületben

  László Tamás: Koncepciós pereket idéző eljárások vannak a kerületben

  A RUP-15 városfejlesztő Kft.-t 2009-ben hozta létre a Hajdu László vezette képviselő-testület, de csak kárt okozott az önkormányzatnak. Erről beszélt lapunknak László Tamás, a körzet országgyűlési képviselője, na meg arról, hogy a kerületi vezetés cseréje után, azaz 2010–2014 között viszont 6 milliárd forintnyi sikeres fejlesztést hajtott végre: három ütemben a Zsókavár utcai szociális városrehabilitációt, valamint több más beruházást.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.