EUR: 304,97 Ft
CHF: 276,04 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld

Készüljön fel! Tikkasztó hőség és jégeső csaphat le az országra

Pénteken akár 33-34 fokot is hozhat az az erős déli szél, amivel igen meleg levegő áramlik be hazánkba. Az OMSZ Csongrád és Békés megyére másodfokú, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyékre elsőfokú hőségriadót rendelt el.

Az ország északnyugati részén igaz, hogy egy enyhe hidegfront hozhat lehűlést, aminek köszönhetően 27-29 fokot mérhetünk, de ez sem fogja érdemben elrontani a napsütést kedvelők hangulatát. Az előrejelzés szerint a nap első felében napos az idő várható, majd délutántól elszórtan frissítő záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

A jövő hét első napjai újabb heves esőzéseket, zivatarokat hozhatnak és jelentős hőmérsékleti kontrasztra számíthatunk. Hétfőn északnyugaton 20-23 fokig esnek vissza a maximumok, keleten, délkeleten 33-34 fokos kánikula várható – írja az Időkép.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.