EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

Készüljön fel! Tikkasztó hőség és jégeső csaphat le az országra

Budapest, 2015. július 5.
Egy lány vízzel hűsíti magát a kánikulában a budapesti Deák Ferenc téren 2015. július 5-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pénteken akár 33-34 fokot is hozhat az az erős déli szél, amivel igen meleg levegő áramlik be hazánkba. Az OMSZ Csongrád és Békés megyére másodfokú, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyékre elsőfokú hőségriadót rendelt el.

Az ország északnyugati részén igaz, hogy egy enyhe hidegfront hozhat lehűlést, aminek köszönhetően 27-29 fokot mérhetünk, de ez sem fogja érdemben elrontani a napsütést kedvelők hangulatát. Az előrejelzés szerint a nap első felében napos az idő várható, majd délutántól elszórtan frissítő záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

A jövő hét első napjai újabb heves esőzéseket, zivatarokat hozhatnak és jelentős hőmérsékleti kontrasztra számíthatunk. Hétfőn északnyugaton 20-23 fokig esnek vissza a maximumok, keleten, délkeleten 33-34 fokos kánikula várható – írja az Időkép.

Kapcsolódó Cikkek