EUR: 307,87 Ft
CHF: 267,12 Ft
2017. szeptember 19., kedd
Vilhelmina

Belföld

Készüljön fel! Tikkasztó hőség és jégeső csaphat le az országra

Pénteken akár 33-34 fokot is hozhat az az erős déli szél, amivel igen meleg levegő áramlik be hazánkba. Az OMSZ Csongrád és Békés megyére másodfokú, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyékre elsőfokú hőségriadót rendelt el.

Az ország északnyugati részén igaz, hogy egy enyhe hidegfront hozhat lehűlést, aminek köszönhetően 27-29 fokot mérhetünk, de ez sem fogja érdemben elrontani a napsütést kedvelők hangulatát. Az előrejelzés szerint a nap első felében napos az idő várható, majd délutántól elszórtan frissítő záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

A jövő hét első napjai újabb heves esőzéseket, zivatarokat hozhatnak és jelentős hőmérsékleti kontrasztra számíthatunk. Hétfőn északnyugaton 20-23 fokig esnek vissza a maximumok, keleten, délkeleten 33-34 fokos kánikula várható – írja az Időkép.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Tudós és hazafi volt Oláh György

    Orbán Viktor: Tudós és hazafi volt Oláh György

    Nemcsak a nagy magyar tudósok, de a nagy magyar hazafiak könyvében is őrizzük emlékét. Hajlíthatatlan jellemű ember volt, aki mindig a saját útját járta és erről soha nem hagyta magát letéríteni – mondta a miniszterelnök Oláh György Nobel-díjas, Corvin-lánccal és Széchenyi Nagydíjjal kitüntetett kémikus temetésén kedden.

  • Feltámasztja a Pajerot a Mitsubishi

    Feltámasztja a Pajerot a Mitsubishi

    Az autópiaci forgalom növekedését nyugtázva két éves szünet után novemberben újraindítja a Pajero Sport modell gyártását Oroszországban a Mitsubishi Motors Corp.