EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb X.kerület

Ki lesz Szent László szakácsa?

Kőbánya idén első alkalommal meghirdeti az I. Szent László-napi főzőversenyt, melyre június 23-ig lehet jelentkezni. A verseny célja a Kőbányai Szent László Napok keretében a szabad tűzön készített magyaros ételek hagyományának felélesztése.

A verseny kategóriái:

– szabad tűzön főtt levesek,

– pecsenyék, sültek kőbányai sör felhasználásával,

– házi, vagy helyben készült sütemények háziasszonyok és sütni szerető férfiak részére.

A süteményeket otthon kell elkészíteni, a többit viszont a fesztivál keretében, a szabadban. A győztesek a Szent László szakácsa címet nyerik el, melynek viselésére egy évig jogosultak, így a következő évben ők lesznek a kihívók és újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért. Amennyiben a következő évben nem indul a versenyen az előző évi győztes, úgy az adományozott címet vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell juttatni a következő versenyre. Amennyiben egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő válik a Szent László örökös főszakácsa cím kizárólagos viselőjévé.

A nevezéshez szükséges jelentkezési lap letölthető a kobanya.hu oldalról

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.