EUR: 307,88 Ft
CHF: 287,31 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Egyéb X.kerület

Ki lesz Szent László szakácsa?

Three generation family standing beside barbecue grill in garden, senior man serving granddaughter (11-13) sausage, smiling, Image: 7440979, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Juice Images

Kőbánya idén első alkalommal meghirdeti az I. Szent László-napi főzőversenyt, melyre június 23-ig lehet jelentkezni. A verseny célja a Kőbányai Szent László Napok keretében a szabad tűzön készített magyaros ételek hagyományának felélesztése.

A verseny kategóriái:

– szabad tűzön főtt levesek,

– pecsenyék, sültek kőbányai sör felhasználásával,

– házi, vagy helyben készült sütemények háziasszonyok és sütni szerető férfiak részére.

A süteményeket otthon kell elkészíteni, a többit viszont a fesztivál keretében, a szabadban. A győztesek a Szent László szakácsa címet nyerik el, melynek viselésére egy évig jogosultak, így a következő évben ők lesznek a kihívók és újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért. Amennyiben a következő évben nem indul a versenyen az előző évi győztes, úgy az adományozott címet vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell juttatni a következő versenyre. Amennyiben egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő válik a Szent László örökös főszakácsa cím kizárólagos viselőjévé.

A nevezéshez szükséges jelentkezési lap letölthető a kobanya.hu oldalról

Kapcsolódó Cikkek