EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb X.kerület

Ki lesz Szent László szakácsa?

Kőbánya idén első alkalommal meghirdeti az I. Szent László-napi főzőversenyt, melyre június 23-ig lehet jelentkezni. A verseny célja a Kőbányai Szent László Napok keretében a szabad tűzön készített magyaros ételek hagyományának felélesztése.

A verseny kategóriái:

– szabad tűzön főtt levesek,

– pecsenyék, sültek kőbányai sör felhasználásával,

– házi, vagy helyben készült sütemények háziasszonyok és sütni szerető férfiak részére.

A süteményeket otthon kell elkészíteni, a többit viszont a fesztivál keretében, a szabadban. A győztesek a Szent László szakácsa címet nyerik el, melynek viselésére egy évig jogosultak, így a következő évben ők lesznek a kihívók és újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért. Amennyiben a következő évben nem indul a versenyen az előző évi győztes, úgy az adományozott címet vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell juttatni a következő versenyre. Amennyiben egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő válik a Szent László örökös főszakácsa cím kizárólagos viselőjévé.

A nevezéshez szükséges jelentkezési lap letölthető a kobanya.hu oldalról

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.