2018. április 24., kedd
György

Egyéb XVIII.kerület

Kiesett a PLER

Búcsúzott a férfi kézilabda-bajnokság első osztályától a PLER-Budapest csapata. A lőrinci a legrégebbi NB I-es csapat volt a mezőnyben.

(fotó: Tóth Noémi)

Szárnyalás helyett zuhanás lett a vége (fotó: Tóth Noémi)

A főváros egyetlen NB I-es alakulata az alapszakasz után utolsó helyről várta a folytatást, a szabályok értelmében egyetlen pontot vitt magával a tizennégy mérkőzéses fordulóba. Bár volt egy jó szériája, el is távolodott a két kieső helytől, a hajrában fontos mérkőzéseken szenvedett vereséget. Utolsó hazai összecsapásán a Cegléd győzelme azt jelentette, az utolsó előtti fordulóban nyernie kellene Mezőkövesden, hogy legyen még esélye a bennmaradásra. Ez azonban nem sikerült, a zárótalálkozó, a lapzártánk után, szerdán rendezett egri derbi már csak formalitás, mindkét együttes a másodosztályban folytatja, a találkozó csak az utolsó, illetve utolsó előtti hely eldöntéséről szól.


Pler kézilabdacsapat edzőmeccs PLER-Budapest - Dabasi VSE (Fotó: Máté Krisztián)

Leimeter Csaba (fehérben), a szezon egyik felfedezettje Tatabányán folytatja (Fotó: Máté Krisztián)

A XVIII. kerületi klub még alapításakor Pestszentlőrinc SE-ként szerepelt a másodosztályban, feljutásának és az Elektromossal való összeolvadásának köszönhetően legrégebbi szereplő az NB I-ben. A klub eddig is és ezt követően is az utánpótlásképzésre helyezi a hangsúlyt. Olyan klasszisokat nevelt ki eddig, mint a Veszprémmel a hétvégén BL-döntőt játszó Lékai Máté vagy a Szegedben szereplő Balogh Zsolt.

Utolsó szalmaszál
Több hírforrás arról számolt be, hogy az eredetileg feljutó helyen végző Algyő nem vállalja az élvonalbeli tagságot, amivel az NB I jobb kieső csapata meghosszabbíthatja a tagságát. Ehhez a PLER-nek a már említett zárómérkőzésen legalább döntetlent kell játszania Egerben. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.