EUR: 307,40 Ft
CHF: 281,73 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Kijátsszák a taxisok a szabályokat

Több mint tízezer forinttal vert át egy utast egy ferihegyi fuvarral egy taxis Budapesten. Ráadásul az autójában egy másik társaság bankkártya-leolvasója volt beszerelve – értesült a Privátkopó. A bűnügyi portál szerint a taxistársaságok folyamatosan trükköznek.

Az egyik budapesti taxitársaságnál a közelmúltban megbukott egy gépkocsivezető, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 17 330 forintért szállította utasát a Kempinski Hotelhoz. A fuvarért reálisan 6500-7000 forintot lehetett volna elkérni – értesült a Privatkopo.hu. Ráadásul a taxis bankkártyás tranzakciót hajtott végre, azonban a leolvasókészülék egy másik taxiscégé volt. Ezt a gépkocsivezetőt alkalmazó alvállalkozó cég bérelte a konkurens taxitársaságtól.

Az ügyben eljárás indult, az etikai bizottság túlszámlázás miatt azonnali szerződésbontást javasolt a gépjárművezetőt foglalkoztató kft.-vel.

– Sok taxis hiéna kizárólag olyan fuvarokat vállal, amelyek végén az utas készpénzzel fizet, ezért nem tartanak igényt terminálra. Így az őket papíron alkalmazó cég a taxitársaságtól bérbe kapott, de ki nem helyezett leolvasókészüléket odaadja egy másik gépkocsivezetőnek, aki történetesen a versenytárs neve alatt dolgozik. Bizonyos taxiscégeknél nagyon szigorú az ellenőrzési rendszer, ezért a csaló sofőrök egy olyan társaság készülékét használják, amelynél sokkal lazább a kontroll – mondta a bűnügyi portálnak egy informátor.

Taxis tuntetes Lanchid (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tuntetes Lanchid
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Havi 350 ezer feketén?

A Privatkopo.hu szerint a legtöbb budapesti taxistársaságnál a sofőrök alvállalkozóként dolgozó cégekhez vannak bejelentve. Ezeket a cégeket időnként lecserélik, információink szerint azért, mert a vállalkozásoknál elég laza a pénzügyi fegyelem. – Magam is meglepődtem, hogy a cégnél mennyire lazán kezelik a pénzügyeket. A gépkocsi bérleti díján és a tagdíjon felüli összeget hazavihettem, adómentesen, teljesen feketén. Tisztán megmaradt havi 300-350 ezer forint úgy, hogy nem taxiztam halálra magam – árulta el egy névtelenséget kérő taxis.

Budapest, 2016. április 26. A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. április 26.
A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tüntetés az uber ellen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb szoci érintettség a metróbotrányban

  Újabb szoci érintettség a metróbotrányban

  Tüttő Kata a 4-es metró körüli beruházásokat felügyelő korábbi tenderbizottság szocialista tagja lehetett az, akin keresztül Demszky Gábor és a főváros korábbi SZDSZ-MSZP vezetése nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőségére – írja a 888.

 • Feladta! Klein Dávid visszafordult!

  Feladta! Klein Dávid visszafordult!

  Suhajda Szilárd után Klein Dávid is visszafordult a Mount Everestről a 8848 méteres csúcs elérése nélkül – tájékoztatta a vállalkozás sajtóreferense péntek reggel az MTI-t.

 • Minden orvosi rendelő megújul Miskolcon

  Minden orvosi rendelő megújul Miskolcon

  Valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint, a beruházásokra összesen csaknem 1,7 milliárd forintot költenek – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

 • Jó tudni! Csendrendeletet a IX. kerületben

  Jó tudni! Csendrendeletet a IX. kerületben

  A ferencvárosi képviselő-testület elfogadta a IX. kerületi szórakozóhelyeket szabályozó rendeletet, amely szerint azok vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, pénteken és szombaton éjfélig lehetnek nyitva – írta a Magyar Nemzet pénteki számában.