EUR: 310,74 Ft
CHF: 270,23 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Belföld

Kijátsszák a taxisok a szabályokat

Több mint tízezer forinttal vert át egy utast egy ferihegyi fuvarral egy taxis Budapesten. Ráadásul az autójában egy másik társaság bankkártya-leolvasója volt beszerelve – értesült a Privátkopó. A bűnügyi portál szerint a taxistársaságok folyamatosan trükköznek.

Az egyik budapesti taxitársaságnál a közelmúltban megbukott egy gépkocsivezető, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 17 330 forintért szállította utasát a Kempinski Hotelhoz. A fuvarért reálisan 6500-7000 forintot lehetett volna elkérni – értesült a Privatkopo.hu. Ráadásul a taxis bankkártyás tranzakciót hajtott végre, azonban a leolvasókészülék egy másik taxiscégé volt. Ezt a gépkocsivezetőt alkalmazó alvállalkozó cég bérelte a konkurens taxitársaságtól.

Az ügyben eljárás indult, az etikai bizottság túlszámlázás miatt azonnali szerződésbontást javasolt a gépjárművezetőt foglalkoztató kft.-vel.

– Sok taxis hiéna kizárólag olyan fuvarokat vállal, amelyek végén az utas készpénzzel fizet, ezért nem tartanak igényt terminálra. Így az őket papíron alkalmazó cég a taxitársaságtól bérbe kapott, de ki nem helyezett leolvasókészüléket odaadja egy másik gépkocsivezetőnek, aki történetesen a versenytárs neve alatt dolgozik. Bizonyos taxiscégeknél nagyon szigorú az ellenőrzési rendszer, ezért a csaló sofőrök egy olyan társaság készülékét használják, amelynél sokkal lazább a kontroll – mondta a bűnügyi portálnak egy informátor.

Taxis tuntetes Lanchid (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tuntetes Lanchid
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Havi 350 ezer feketén?

A Privatkopo.hu szerint a legtöbb budapesti taxistársaságnál a sofőrök alvállalkozóként dolgozó cégekhez vannak bejelentve. Ezeket a cégeket időnként lecserélik, információink szerint azért, mert a vállalkozásoknál elég laza a pénzügyi fegyelem. – Magam is meglepődtem, hogy a cégnél mennyire lazán kezelik a pénzügyeket. A gépkocsi bérleti díján és a tagdíjon felüli összeget hazavihettem, adómentesen, teljesen feketén. Tisztán megmaradt havi 300-350 ezer forint úgy, hogy nem taxiztam halálra magam – árulta el egy névtelenséget kérő taxis.

Budapest, 2016. április 26. A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. április 26.
A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tüntetés az uber ellen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Amikor az ebédpénz visszajár

  Amikor az ebédpénz visszajár

  Több mint 3 millió forintos kötbért kénytelen fizetni a tömeges ételmérgezést okozó Gyermekmenza Kft. az óbudai önkormányzatnak, amit az megoszt a szülőkkel.

 • Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját

  Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját

  Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját, hiszen mind a magyarok, mind az ukránok számára egyaránt a legfontosabb, hogy egészségben és biztonságban tudják a gyermekeiket – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Beregszászon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökeként orvosi eszközöket adott át a beregszászi járási kórház gyermekosztályának.

 • Pénzügyi és szakképzési együttműködés indul Vietnammal

  Pénzügyi és szakképzési együttműködés indul Vietnammal

  Pénzügyi, illetve szakképzési tárcaközi együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Vietnamban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.