EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

Kijátsszák a taxisok a szabályokat

Több mint tízezer forinttal vert át egy utast egy ferihegyi fuvarral egy taxis Budapesten. Ráadásul az autójában egy másik társaság bankkártya-leolvasója volt beszerelve – értesült a Privátkopó. A bűnügyi portál szerint a taxistársaságok folyamatosan trükköznek.

Az egyik budapesti taxitársaságnál a közelmúltban megbukott egy gépkocsivezető, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 17 330 forintért szállította utasát a Kempinski Hotelhoz. A fuvarért reálisan 6500-7000 forintot lehetett volna elkérni – értesült a Privatkopo.hu. Ráadásul a taxis bankkártyás tranzakciót hajtott végre, azonban a leolvasókészülék egy másik taxiscégé volt. Ezt a gépkocsivezetőt alkalmazó alvállalkozó cég bérelte a konkurens taxitársaságtól.

Az ügyben eljárás indult, az etikai bizottság túlszámlázás miatt azonnali szerződésbontást javasolt a gépjárművezetőt foglalkoztató kft.-vel.

– Sok taxis hiéna kizárólag olyan fuvarokat vállal, amelyek végén az utas készpénzzel fizet, ezért nem tartanak igényt terminálra. Így az őket papíron alkalmazó cég a taxitársaságtól bérbe kapott, de ki nem helyezett leolvasókészüléket odaadja egy másik gépkocsivezetőnek, aki történetesen a versenytárs neve alatt dolgozik. Bizonyos taxiscégeknél nagyon szigorú az ellenőrzési rendszer, ezért a csaló sofőrök egy olyan társaság készülékét használják, amelynél sokkal lazább a kontroll – mondta a bűnügyi portálnak egy informátor.

Taxis tuntetes Lanchid (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tuntetes Lanchid
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Havi 350 ezer feketén?

A Privatkopo.hu szerint a legtöbb budapesti taxistársaságnál a sofőrök alvállalkozóként dolgozó cégekhez vannak bejelentve. Ezeket a cégeket időnként lecserélik, információink szerint azért, mert a vállalkozásoknál elég laza a pénzügyi fegyelem. – Magam is meglepődtem, hogy a cégnél mennyire lazán kezelik a pénzügyeket. A gépkocsi bérleti díján és a tagdíjon felüli összeget hazavihettem, adómentesen, teljesen feketén. Tisztán megmaradt havi 300-350 ezer forint úgy, hogy nem taxiztam halálra magam – árulta el egy névtelenséget kérő taxis.

Budapest, 2016. április 26. A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. április 26.
A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tüntetés az uber ellen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.