EUR: 309,81 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Kijátsszák a taxisok a szabályokat

Több mint tízezer forinttal vert át egy utast egy ferihegyi fuvarral egy taxis Budapesten. Ráadásul az autójában egy másik társaság bankkártya-leolvasója volt beszerelve – értesült a Privátkopó. A bűnügyi portál szerint a taxistársaságok folyamatosan trükköznek.

Az egyik budapesti taxitársaságnál a közelmúltban megbukott egy gépkocsivezető, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 17 330 forintért szállította utasát a Kempinski Hotelhoz. A fuvarért reálisan 6500-7000 forintot lehetett volna elkérni – értesült a Privatkopo.hu. Ráadásul a taxis bankkártyás tranzakciót hajtott végre, azonban a leolvasókészülék egy másik taxiscégé volt. Ezt a gépkocsivezetőt alkalmazó alvállalkozó cég bérelte a konkurens taxitársaságtól.

Az ügyben eljárás indult, az etikai bizottság túlszámlázás miatt azonnali szerződésbontást javasolt a gépjárművezetőt foglalkoztató kft.-vel.

– Sok taxis hiéna kizárólag olyan fuvarokat vállal, amelyek végén az utas készpénzzel fizet, ezért nem tartanak igényt terminálra. Így az őket papíron alkalmazó cég a taxitársaságtól bérbe kapott, de ki nem helyezett leolvasókészüléket odaadja egy másik gépkocsivezetőnek, aki történetesen a versenytárs neve alatt dolgozik. Bizonyos taxiscégeknél nagyon szigorú az ellenőrzési rendszer, ezért a csaló sofőrök egy olyan társaság készülékét használják, amelynél sokkal lazább a kontroll – mondta a bűnügyi portálnak egy informátor.

Taxis tuntetes Lanchid (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tuntetes Lanchid
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Havi 350 ezer feketén?

A Privatkopo.hu szerint a legtöbb budapesti taxistársaságnál a sofőrök alvállalkozóként dolgozó cégekhez vannak bejelentve. Ezeket a cégeket időnként lecserélik, információink szerint azért, mert a vállalkozásoknál elég laza a pénzügyi fegyelem. – Magam is meglepődtem, hogy a cégnél mennyire lazán kezelik a pénzügyeket. A gépkocsi bérleti díján és a tagdíjon felüli összeget hazavihettem, adómentesen, teljesen feketén. Tisztán megmaradt havi 300-350 ezer forint úgy, hogy nem taxiztam halálra magam – árulta el egy névtelenséget kérő taxis.

Budapest, 2016. április 26. A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. április 26.
A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tüntetés az uber ellen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.