EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb II.kerület

Kinyílt a Vadrózsa a Rózsadombon

A Pentelei Molnár utcában épült barokk villában fél évszázadon keresztül működtetett vendéglőt Vetter Margó. A legenda azonban két éve megszakadt, az éttermet bezárták. Akadt azonban valaki, aki megrögzött budaiként, a kerület lakójaként nem törődött bele, hogy ez a hely megszűnjön az itt élők számára. Földvári Gábornak köszönhetően a Vadrózsa idén nyáron újra kinyílt a Rózsadombon.

A Vadrózsa bejáratánál az öreg kapcsos vendégkönyv és egy korabeli fotó fogadja a vendéget.


– Idejöttem, megláttam, és azt mondtam magamnak: ezt én összerakom. Missziónak tekintem, hogy a Vadrózsa újra kivirágozzon – kezdte a sztorit Földvári Gábor, amikor ott jártunk. A tulajdonos azzal folytatta, hogy ezt a helyet nemzetközi szinten is jegyezték, amit számtalan újságcikk és rengeteg gasztronómiai díj fémjelez.

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

A villa vendéglő régi bejáratát ábrázoló kép és a kapcsos vendégkönyv

– A vendégkönyvben van bejegyzés Gordon Ramsaytől is, aki azt írta az étteremről: jobb, mint az enyém – tudtuk meg. A nagy múltú vendéglőt most külsejében és kínálatában is megújulva szeretnék visszaadni az itt élőknek.


– Prémium minőségű alapanyagokból készítjük az ételeinket, azokat egyedi porcelántányéron és evőeszközkészlettel tálaljuk. Hiszem, hogy a kulináris élményt fokozza a körítés, ez mind a vendéglátásra, mind pedig a csodálatos környezetre vonatkozik. Mindezt elérhető áron kínáljuk mindenkinek, aki szereti a finomat és a szépet, az eleganciát és a családias hangulatot, a lokálpatrióta, polgári miliőt.

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Ilyen a Vadrózsa Étterem bejárata most

Mi egy libamájrandevúra (hideg libamáj, grillezett libamáj, libamájpástétom, libamájbrulée és libamájparfé találkozása francia hagymalekvárral és narancspürével) érkeztünk, és belekóstoltunk a bőrén sült fogasfilébe is, amelyhez zelleres burgonyapürét és kerti zöldségeket kínáltak.

A budai tányérhúsra (ízletes fartő, velős csont saját levesében krémes spenóttal, rösztivel, snidlingmártással, tormás almahabbal, pirított burgonyával) azonban még vissza kell térnünk!

Keresztesi Balázs

Libamáj randevút kaptunk

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Libamáj randevú Vadrózsa porcelán tányéron

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

És a fogasfilé bőrén sütve kerti zöldségekkel, amit a zelleres burgonyapüré kísér

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Fedett terasz is készült a most kinyílt Vadrózsához

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Igazi villában ebédelhetünk

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Földvári Gábor (jobboldalon) tulajdonos és fia, Dániel

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.