EUR: 305,09 Ft
CHF: 276,39 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Egyéb II.kerület

Kinyílt a Vadrózsa a Rózsadombon

A Pentelei Molnár utcában épült barokk villában fél évszázadon keresztül működtetett vendéglőt Vetter Margó. A legenda azonban két éve megszakadt, az éttermet bezárták. Akadt azonban valaki, aki megrögzött budaiként, a kerület lakójaként nem törődött bele, hogy ez a hely megszűnjön az itt élők számára. Földvári Gábornak köszönhetően a Vadrózsa idén nyáron újra kinyílt a Rózsadombon.

A Vadrózsa bejáratánál az öreg kapcsos vendégkönyv és egy korabeli fotó fogadja a vendéget.

– Idejöttem, megláttam, és azt mondtam magamnak: ezt én összerakom. Missziónak tekintem, hogy a Vadrózsa újra kivirágozzon – kezdte a sztorit Földvári Gábor, amikor ott jártunk. A tulajdonos azzal folytatta, hogy ezt a helyet nemzetközi szinten is jegyezték, amit számtalan újságcikk és rengeteg gasztronómiai díj fémjelez.

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

A villa vendéglő régi bejáratát ábrázoló kép és a kapcsos vendégkönyv

– A vendégkönyvben van bejegyzés Gordon Ramsaytől is, aki azt írta az étteremről: jobb, mint az enyém – tudtuk meg. A nagy múltú vendéglőt most külsejében és kínálatában is megújulva szeretnék visszaadni az itt élőknek.

– Prémium minőségű alapanyagokból készítjük az ételeinket, azokat egyedi porcelántányéron és evőeszközkészlettel tálaljuk. Hiszem, hogy a kulináris élményt fokozza a körítés, ez mind a vendéglátásra, mind pedig a csodálatos környezetre vonatkozik. Mindezt elérhető áron kínáljuk mindenkinek, aki szereti a finomat és a szépet, az eleganciát és a családias hangulatot, a lokálpatrióta, polgári miliőt.

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Ilyen a Vadrózsa Étterem bejárata most

Mi egy libamájrandevúra (hideg libamáj, grillezett libamáj, libamájpástétom, libamájbrulée és libamájparfé találkozása francia hagymalekvárral és narancspürével) érkeztünk, és belekóstoltunk a bőrén sült fogasfilébe is, amelyhez zelleres burgonyapürét és kerti zöldségeket kínáltak.

A budai tányérhúsra (ízletes fartő, velős csont saját levesében krémes spenóttal, rösztivel, snidlingmártással, tormás almahabbal, pirított burgonyával) azonban még vissza kell térnünk!

Keresztesi Balázs

Libamáj randevút kaptunk

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Libamáj randevú Vadrózsa porcelán tányéron

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

És a fogasfilé bőrén sütve kerti zöldségekkel, amit a zelleres burgonyapüré kísér

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Fedett terasz is készült a most kinyílt Vadrózsához

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Igazi villában ebédelhetünk

Vadrózsa Étterem (Fotó:Keresztesi Balázs)

Földvári Gábor (jobboldalon) tulajdonos és fia, Dániel

Kapcsolódó Cikkek